Sulje

Tilaa maksuton uutiskirjeemme täyttämällä tietosi

Tilaa sähköinen uutiskirjeemme!

Saat tiedotteita sähköpostitse noin kolme kertaa kuukaudessa. Tiedotteissa kerrotaan mm. uutuus- tai erikoistuotteista.

Uutiskirjeen tilaajan edut:

  • tietoa ajankohtaisista tuotteista ja uutisista ensimmäisten joukossa
  • kilpailut vain uutiskirjeen tilaajille
  • uutiskirjeen tilaajan lisäedut (mm. kampanjat, arvonnat).

Kiitos!

Uutiskirjeen tilaus onnistui.

 
Tilaa maksuton uutiskirjeemme täyttämällä tietosi
Tilaa maksuton uutiskirjeemme täyttämällä tietosi

Suomen Monetan FAQ

Vastauksia kysymyksiisi

Miten päätetään uusista juhlarahoista?
Valtiovarainministeriö tekee juhlarahoista päätöksen ja antaa siitä asetuksen, joka julkaistaan säädöskokoelmassa. Käytännön tehtävien hoitamiseksi valtiovarainministeriö on asettanut avukseen juhlarahalautakunnan. Juhlarahalautakuntaan kuuluu muun muassa valtiovarainministeriön, Rahapajan sekä kulttuurin ja taiteen edustajia.
Ehdotuksia uusiksi juhlarahoiksi ottavat vastaan valtiovarainministeriö ja juhlarahalautakunta. Juhlarahalautakunta valmistelee myös itsenäisesti ehdotuksia tuleviksi juhlarahoiksi. Ministeriö päättää mitkä ehdotukset toteutetaan ja antaa juhlarahalautakunnan tehtäväksi suunnittelukilpailun järjestämisen. Lautakunta ehdottaa ministeriölle kilpailun voittaneen ehdotuksen toteuttamista.

Kuka päättää juhlarahojen enimmäislyöntimäärästä?
Valtiovarainministeriö ja Suomen Rahapaja sopivat juhlarahojen enimmäislyöntimäärän. Lyöntimäärästä sovittaessa pyritään ennakoimaan juhlarahan tulevaa kysyntää.

Kuka julkistaa juhlarahat?
Virallisten juhlarahojen julkistaminen on valtiovarainministeriön tehtävä. Juhlarahan julkistamistapahtuman järjestelyistä vastaa Suomen Rahapaja Oy. Tapahtumassa esiintyy usein joku keskeinen henkilö Suomen poliittisesta, taloudellisesta tai kulttuurielämästä.

Onko Suomen Monetalla yksinoikeus myydä juhlarahoja?
Ei. Suomen Moneta on yksi Suomen Rahapaja Oy:n lyömien juhlarahojen jälleenmyyntikanava. Yhä suurempi osuus julkaistuista juhlarahoista menee vientiin.

Ovatko juhlarahat saman hintaisia kaikille asiakkaille?
Suomen Moneta on sitoutunut myymään uudet suomalaiset juhlarahat samaan hintaan kaikille suomalaisille kuluttajille riippumatta esimerkiksi asiakkaan asuinpaikasta.

Voidaanko kaikille halukkaille taata raha?
Ei. Juhlarahojen lyöntimäärä on rajoitettu ja toisinaan kysyntä ylittää tarjonnan. Suomen Moneta tarjoaa kuitenkin mm. palvelua, jossa asiakkaalle taataan tulevat juhlarahat ns. kestotilauksena. Kestotilaus ei sido asiakasta mihinkään.

Myykö Suomen Moneta muun tyyppisiä rahoja kuin juhlarahoja?
Kyllä. Suomen Moneta myy erilaisia suomalaisia ja kansainvälisiä rahoja sekä mitaleita ja muita keräilytuotteita.

Mikä on rahojen tuleva arvo?
Suomen Moneta ei koskaan ilmoita tuotteen tulevaa arvoa, sillä arvonkehityksen arvioiminen on mahdottomuus. Joidenkin rahojen arvo nousee, joidenkin ei.

Saako asiakas jotain muuta kuin pelkän rahan?
Kyllä. Asiakas saa tietoa tuotteesta postitse kotiin, tuotteen aitous taataan ja sen mukana tulee aitoustodistus sekä usein keräilykotelo ja taustatietoa. Suomen Monetan asiakkaille lähetetään myös Moneta Finlandiae -lehti veloituksetta.

Onko asiakkaalla palautusoikeutta?
Kyllä. Kaikilla keräilytuotteilla on 14 päivän täydellinen palautusoikeus.


« Takaisin