Sulje

Tilaa maksuton uutiskirjeemme täyttämällä tietosi

Tilaa sähköinen uutiskirjeemme!

Saat tiedotteita sähköpostitse noin kolme kertaa kuukaudessa. Tiedotteissa kerrotaan mm. uutuus- tai erikoistuotteista.

Uutiskirjeen tilaajan edut:

  • tietoa ajankohtaisista tuotteista ja uutisista ensimmäisten joukossa
  • kilpailut vain uutiskirjeen tilaajille
  • uutiskirjeen tilaajan lisäedut (mm. kampanjat, arvonnat).

Kiitos!

Uutiskirjeen tilaus onnistui.

 
Tilaa maksuton uutiskirjeemme täyttämällä tietosi
Tilaa maksuton uutiskirjeemme täyttämällä tietosi

Proffs på samlarmynt och -medaljer


Rahapaja Moneta, ett företag i koncernen Myntverket i Finland, marknadsför samlarmynt och -medaljer. Vår gedigna erfarenhet och kännedom om den internationella myntmarknaden borgar för sakkunnig betjäning. Tack vare våra internationella samarbetspartners kan vi förutom högklassiga inhemska produkter även erbjuda våra kunder utländska nyheter och begärliga rariteter.

Vi har byggt upp vår betjäningshelhet så att det ska vara så enkelt som möjligt att handla hos oss. Du kan beställa våra produkter i vår webbutik, per telefon och per post. Vi levererar produkterna till din hemadress. Vi säljer också samlarprodukter i vår butik i hjärtat av Helsingfors.

Kundtjänst

Sakkunnig och vänlig betjäning är en väsentlig del av den helhet som Rahapaja Moneta erbjuder.

Har du frågor rörande våra produkter, tjänster eller webbutik - eller om samlande i största allmänhet? Ring gärna vår kundtjänst, som hjälper dig i alla frågor som berör samlande. Vi betjänar vardagar kl. 8-18. Övriga tider kan du sända oss fax eller e-post. Ringer du på kvällen, så har vi en självbetjäningstelefon.

Vår kundtjänst står till din tjänst dygnet runt,

tfn: 010 80 80 40

Personlig betjäning vardagar kl. 8–18.

E-postadress: info@rahapajamoneta.fi

Fax: (09) 2419 683

Samlandet som hobby


Att samla mynt och medaljer kan vara en mycket intressant och medryckande hobby. Det är bra att känna till några grundläggande fakta om samlande.

Finska jubileumsmynt


I Finland präglar man officiella jubileumsmynt för att hedra viktiga evenemang, personer eller tidsperioder. Jubileumsmynten är avsedda som minnesföremål och samlarobjekt, men de är också officiella betalningsmedel med ett värde som motsvarar valören.

Specialmynt med valören 2 euro


Euroländerna har sedan år 2004 kunnat ge ut ett årligt specialmynt med valören 2 euro. Specialmynten har samma tekniska egenskaper och samma gemensamma revers som de vanliga tvåeuromynten. Den nationella sidan, aversen, har ett bildmotiv som avviker från de vanliga euromynten. Det avvikande bildmotivet kan fira en viktig tilldragelse eller person. Specialmynten gäller som laga mynt inom hela euroområdet.

  • 2008 års specialmynt med valören 2 euro

Media


Heltäckande service för samlare.

Som dotterbolag till Myntverket i Finland och den norska koncernen Samlerhuset ställer vi vårt internationella nätverk och vår proffsiga personal till våra finländska kunders förfogande.