Tilaa pysyvä muisto Helsingin olympiakisoista 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi!

  • Aitoa 99,99 % kultaa
  • Kuva-aiheena kisojen virallinen juliste
  • Upea väriviimeistely
  • Yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa

Suomalaisten pitkäaikainen haave toteutui, kun maamme sai vuoden 1952 kesäolympialaiset järjestettäväkseen. Pieni kansamme pääsi jälleen puhaltamaan yhteen hiileen ja näyttämään vahvuutensa koko maailmalle.

Vielä 70 vuotta myöhemmin kisoja muistellaan lämmöllä. Helsingin henki näkyy ja tuntuu edelleen kaupungin katukuvassa ja kisoja varten rakennetuilla suorituspaikoilla.

Upeaan kultaharkkoon on ikuistettu Helsingin olympiakisojen virallinen juliste, johon on kuvattu Paavo Nurmen patsas sekä olympiarenkaat. Harkolle löytyy paikka Pohjoisen tähdet -kansiostasi.

Varmista nyt kysytty Helsingin olympialaiset 1952 -kultaharkko itsellesi, me maksamme toimituskulut puolestasi!

Tekniset tiedot
Metalli:
99,99 % kultaa
Mitat:
24 x 14 mm
Paino:
2,5 g
Lyöntimäärä:
500 kpl
Viimeistely:
Väritekniikalla toteutettu Helsingin Olympialaisten kisajuliste

Paavo Nurmen tähdittämä kisajuliste valittiin suunnittelukilpailun tuloksena jo vuoden 1940 olympialaisiin. Julistetta ehdittiin painaa kahdellakymmenellä eri kielellä ennen kuin kisat peruttiin toisen maailmansodan syttymisen takia.  

Mainosgraafikko Ilmari Sysimetsän suunnittelema kiitelty kisajuliste haluttiin kuitenkin säilyttää, kun Helsinki sai järjestettäväkseen vuoden 1952 olympialaiset. Julisteeseen korjattiin lopulta vain kisojen järjestysluku XV ja päivitettiin Suomen kartta.