Kiitos vastauksistasi – lahjaksi 30 euron etu!
Sotiemme aikainen aito 5 markan seteli

Kiitoksena kyselyymme vastaamisesta saat nyt 30 euron edun ajankohtaisesta suomalaisrahasta. Kyseessä on aito ja alkuperäinen 5 markan seteli, jota on käytetty 80 vuotta sitten alkaneen talvisodan aikaan!

 • Aito 5 markan seteli sota-ajalta
 • Hyvälaatuisena säilynyt keräilykappale
 • Rahassa talvisodan alkamisvuosi 1939
 • Hinta vain 29 euroa (norm. 59 euroa) – säästät 30 euroa!

Setelin on suunnitellut kuuluisa arkkitehti Eliel Saarinen, jonka luomuksiin kuuluu myös Helsingin päärautatieasema. Rahaan on kuvattu komea kuusi ja Suomen leijonavaakuna havunoksaseppele ympärillään. Vuosiluku 1939 muistuttaa raskaasta talvisodasta, jossa maamme taisteli suurvaltaa vastaan onnistuen säilyttämään kalleimpansa: itsenäisyyden.

Tilaamalla 5 markkaa 1939 -setelin pääset mukaan uuteen Suomen sota-ajan setelit -kokoelmaan. Tarkkaan valitut historialliset suomalaissetelit kertovat koskettavasti tarinaa raskaasta sota-ajasta.

 • Suomen sotiin liittyviä alkuperäisrahoja yli 70 vuoden takaa
 • Mukana 10 asiantuntijoidemme valitsemaa hyväkuntoista seteliä
 • Mukana taustatietoa seteleistä ja sodista
 • Lahjaksi kansio (arvo 24 euroa) ja suurennuslasi (arvo 13 euroa)
 • Kokoelma saatavilla rajoitetusti kauttamme. Toimitamme lähetykset tilausjärjestyksessä

Onnistuimme hankkimaan erän haluttuja sota-ajan seteleitä ja tarjomme niitä nyt valikoiduille asiakkaillemme. Tartu tilaisuuteen!

Hinta: 29,00 euroa, maksamme ensimmäisen lähetyksen toimituskulut puolestasi

Tekniset tiedot
Nimellisarvo:
5 markkaa
Laskettu liikkeeseen:
28.7.1942
Paino:
Suomen Pankin Setelipaino
Valmistettu:
1942-1945
Poistettu liikkeestä:
28.2.1946
Koko:
120 x 68 mm
Etupuoli:
Kuusi, nimellisarvo, sarjanumero, allekirjoitukset
Takapuoli:
Leijonavaakuna havunoksilla kehystettynä, nimellisarvo
Suunnittelija:
Eliel Saarinen
Vesileima:
Kyllä

Alkuperäisiä sota-ajan rahoja yli 70 vuoden takaa

Suomi kävi lyhyessä ajassa läpi kolme sotaa: talvisodan, jatkosodan ja Lapin sodan. Tilaamalla 5 markan setelin etuhinnallasi pääset paneutumaan näihin kolmeen sotaan ja niiden jälkeiseen aikaan mitä hienoimmalla tavalla – tuolloin käytössä olleiden seteleiden kautta. 

 • Koskettava Suomen sota-ajalle omistettu uutuuskokoelma
 • Sisältää 10 hyväkuntoista suomalaisseteliä
 • Konkreettisia muistoja sota-ajasta
 • Rahoilla ikää jopa yli 70 vuotta

Kokoelman kerääjänä saat toimitustakuun 10 sota-ajasta kertovalle setelille. Jokaisen rahan mukana seuraa sen aitouden ja alkuperän takaava todistus. Lisäksi saat ilmaiseksi kansion seteleillesi (arvo 24 euroa) ja suurennuslasin (arvo 13 euroa), jolla voit tutkia rahojen kiehtovia yksityiskohtia. Pääset myös lukemaan tarkemmin talvisodasta, jatkosodasta ja Lapin sodasta ja niiden vaikutuksesta maamme rahahistoriaan.

Tulet saamaan jatkossa sota-ajasta kertovia suomalaisseteleitä yhden kerrallaan noin kuukauden välein. Seteleiden hinnat vaihtelevat saatavuuden mukaan, lähetyksiin lisätään toimitusmaksu 6,95 euroa. Ensimmäisen setelin toimituskulut maksamme puolestasi. 

Muistathan, että keräilysi on täysin turvallista, sillä jokaisella lähetyksellä on täydellinen 14 päivän palautusoikeus ja voit jatkaa keräilyä niin kauan kuin itse haluat.