Kokoelmasi kruunuksi Kansakuntamme Leijona -kultamitali

Mikä täydentäisikään keräilykansiosi paremmin kuin samaan teemaan liittyvä aito kultamitali! Juhlava mitali on lyöty aitoon kultaan, jolle on myönnetty Fairmined-sertifikaatti. Aidon 99,9 % kultamitalin kuva-aiheessa komeilee Viipuriin taannoin pystytetty patsas.

  • Vastuulliseen Fairmined-kultaan lyöty mitali
  • Yksilöllinen numerointi
  • Lyöntimäärä on rajoitettu vain 100 kultamitaliin!
  • Saatavilla enää pieni erä
  • Myönnämme Sinulle 50 euron hintaedun

Sinulla on valmiiksi aiheeseen liittyvä keräilykansio: kruunaa se nyt komealla kultaleijonalla! Toimi heti, sillä numeroituja mitaleita ei riitä kaikille.

Patsaan kiehtova tarina

Itsenäisyyden leijona on suomalaisen kuvanveistäjän Gunnar Finnen luoma graniittiveistos Suomen itsenäistymisen kymmenvuotisjuhlien kunniaksi. Patsas paljastettiin Tervaniemen puistossa Viipurissa vuonna 1927. Talvisodan jälkeen leijona vaihdettiin Pietari Suuren patsaaseen – ja jatkosodan myötä koitti jälleen leijonan vuoro.

Sotavuosien jälkeen leijonapatsaan vaiheet eivät ole selvillä tarkalleen, mutta vuonna 1989 Viipurin kaupungin työntekijät löysivät sen Monrepos’n puistoon haudattuna. Veistos on yhä tallella kyseisen puiston huoltorakennuksen pihamaalla, ikävä kyllä pahasti vaurioituneena. Komean kultamitalin myötä Itsenäisyyden leijona on kuitenkin herätetty uudelleen henkiin!

Hinta: 445,00 euroa (normaalihinta 495,00 euroa), Suomen Moneta maksaa toimituskulut puolestasi
Kultamitali toimitetaan puisessa keräilyrasiassa, aitoustodistuksen ja saatekirjeen kera

Tekniset tiedot
Paino:
1/10 oz
Lyöntivuosi:
2019
Lyöntimäärä:
max. 100 kpl
Laatu:
proof
Halkaisija:
18 mm
Materiaali:
99,9 % kultaa
Erikoispiirre:
Vastuulliseen Fairmined-kultaan lyöty mitali

Juhlava Kansakuntamme Leijona -mitali on lyöty puhtaaseen kultaan, jolle on myönnetty Fairmined-sertifikaatti. Se kertoo, että kyseinen kulta on vastuullisesti tuotettu: toiminnassa on otettu kaivajien turvallisuus ja ympäristön suojelu entistä paremmin huomioon ja vastineeksi kullasta on maksettu parempi tuottajahinta. Sertifiointi otettiin käyttöön, jotta kullantuottajien toiminta saataisiin vastuulliseksi kaivosten koosta riippumatta.

Suuri osa maailman kullasta tuotetaan suurissa kaivoksissa, joita sitovat kansainväliset määräykset. Niissä myös valvotaan tarkkaan sääntöjen noudattamista. Kultaa tuotetaan kuitenkin myös lukemattomissa pienissä kaivoksissa, jotka ovat usein jääneet valvonnan ulkopuolelle.

Alliance for Responsible Mining -järjestö auttaa pieniä kaivoksia saamaan Fairmined-sertifioinnin, joka edellyttää voimakasta panostusta työskentelyolosuhteisiin ja ympäristöasioihin. Sertifioinnin myötä pienten kaivosten tuottajat saavat oikeudenmukaisen hinnan tuottamastaan kullasta sekä mahdollisuuden investoida toimintaansa ja erilaisiin yhteisöprojekteihin. Siitä hyötyvät niin kaivosyritys, kaivostyöntekijät kuin ympäröivä yhteisökin.