Juoksijoiden kuningas omassa setelissään

Nuorella Suomella oli 1920-luvulla todella syytä ylpeyteen. Vasta itsenäistyneen maan sankariksi nousi Paavo Nurmi, joka juoksi olympialaisista kotiin peräti yhdeksän kultamitalia ja kolme hopeaa. Häntä ryhdyttiin ansaitusti kutsumaan ”juoksijoiden kuninkaaksi”. 

Voit nyt saada alkuperäisen vuoden 1986 tyyppisen Paavo Nurmea kuvaavan 10 markan setelin vain 10 eurolla!

  • Suomen ainoa urheilijaa kuvaava seteli
  • Laadukas ja hyvin säilynyt
  • Asiantuntijoiden valitsema keräilykappale
  • Viimeiseksi jäänyt 10 markan seteli

Sinisen sävyisessä vuoden 1986 tyyppiä olevassa setelissä on Nurmen muotokuva, joka perustuu 1920-luvun lopussa otettuihin valokuviin. Setelissä on myös juoksijapatsaan profiili ja Helsingin Olympiastadion. Nurmi herätti vuoden 1952 olympialaisissa suurta huomiota sytyttäessään olympiatulen stadionille.

Hinta: 10 euroa (me maksamme toimituskulut puolestasi)

Nurmea kuvaava seteli aloittaa Suomen Setelit -kokoelman, johon sisältyy 10 alkuperäistä suomalaista seteliä. Kattava kokoelma käy läpi Suomen setelihistorian aina autonomian ajalta viimeisiin markkoihin saakka. Kyseessä on todellinen jokaisen suomalaisen kokoelma, sillä setelit kertovat mielenkiintoisine kuvituksineen meidän tarinaamme.

Jokainen kokoelmaan valittu seteli on numismatiikan asiantuntijan tarkastama aito ja laadukas keräilykappale. Kunkin setelin mukana seuraa aitoustodistus, josta pääset lukemaan tarkemmin itse rahasta ja sen taustoista. Lisäksi saat lahjaksi suurennuslasin sekä kansion seteleillesi!

Jatkossa saat alkuperäisiä suomalaisia seteleitä noin kuukauden välein sitoumuksetta suoraan kotiisi. Rahojen hinnat vaihtelevat saatavuuden mukaan (alkaen 29 euroa + toimituskulut 6,95 euroa).

Tilaajalahjasi, ole hyvä!

  • Keräilykansio seteleiden suojaksi (arvo 12,95 euroa, mukana 3. lähetyksessä)
  • Aitoustodistus jokaiselle rahalle
  • Suurennuslasi seteleiden yksityiskohtien tutkimista varten (arvo 13 euroa, mukana 2. lähetyksessä)
  • Ensimmäinen lähetys ilman toimituskuluja – säästät 6,95 euroa

Etusi yhteensä 32,90 euroa

Tekniset tiedot
Koko:
142 x 69 mm
Materiaali:
setelipaperi
Nimellisarvo:
10 mk
Suunnittelija:
Torsten Ekström

Mikä tekee seteleistä niin hienoja keräilykohteita?

Seteleillä on oma merkittävä osuutensa Suomen markan historiassa, sillä kaikkien aikojen ensimmäiset markat olivat juurikin seteleitä. Setelit ovat valitettavasti hyvin herkkiä, joten monet historialliset setelit ovat repeytyneet tai likaantuneet pahoin ajan saatossa. Metallirahoja on säilynyt huomattavasti seteleitä enemmän.

Vanhan laadukkaan setelin löytäminen on aina riemuisa hetki. Tämän vuoksi kaikki Suomen setelit -kokoelmaan kuuluvat rahat ovat hyväkuntoisia asiantuntijoiden tarkastamia keräilykappaleita. Oman lisänsä seteleiden viehätykseen tuo tietenkin iso koko, joka mahdollistaa metallirahoja suuremmat ja hienommat kuvitukset!