Paavo Nurmi kultaseteleissä

Paavo Nurmen syntymästä tuli vuonna 2022 kuluneeksi 125 vuotta - merkkivuoden kunniaksi suomalaisen kestävyysjuoksun uranuurtaja ikuistettiin aitoihin kultaseteleihin. Jokainen kultaseteleistä on ikuistettu yhdelle Paavo Nurmen olympiaesiintymiselle.

Antwerpenissä vuonna 1920 alkanut kultaputki saavutti huippunsa Pariisissa 1924 ja ylettyi aina vuoden 1928 Amsterdamin olympialaisten 10 000 metrille. Nurmi muistetaan myös Helsingin olympialaisten soihdunkantajana vuodelta 1952. Saat nyt kaikki neljä kultaseteliä yhtenä kokonaisuutena erikoishintaan vain 139 euroa (norm. 179 euroa)!

 • Ensimmäiset kultasetelit suomalaisaiheesta
 • Aitoa 99,9 % kultaa
 • Nimellisarvo 2,5 dollaria
 • Yksilöllinen numerointi
 • Rajoitettu saatavuus, vain 5 000 kappaletta / seteli
 • Lahjaksi tyylikäs säilytyskansio
 • Kokonaisuuden hinta vain 139 euroa (norm. 179 euroa)

Paavo Nurmen kunniaksi julkaistut kultasetelit ovat virallisia rahoja, joiden nimellisarvo on 2,5 dollaria. Aitoa kultaa olevien setelien kultapitoisuus on 99,9 %. Kyseessä on erittäin poikkeukselliset keräilykappaleet, sillä Paavo Nurmi -setelit ovat ensimmäiset suomalaisaiheesta julkaistut kultasetelit.

Jokainen seteli toimitetaan omassa setelisivussaan, jossa kerrotaan kyseisen setelin aiheena olevista olympialaisista ja Paavo Nurmen menestyksestä niissä. Sivu toimii myös aitoustodistuksena ja sopii täydellisesti mukana tulevaan kansioon.

 

Tekniset tiedot
Kultapitoisuus:
99,9 % kultaa
Kullan määrä:
50 mg
Koko:
140 mm x 77 mm
Nimellisarvo:
2,5 dollaria
Painolaatu:
Proof
Valmistusmäärä:
5 000 kpl / seteli
Valmistusvuosi:
2022

Paavo Nurmi -kultasetelit

Paavo Johannes Nurmi syntyi Turussa 13.6.1897. Hän teki juoksemalla nuorta valtiotamme tunnetuksi paremmin kuin kukaan muu. Yhdeksän kultaista ja kolme hopeista olympiamitalia ovat saavutus, johon kukaan toinen suomalainen ei ole yltänyt. Nurmi on edelleen maamme urheilun suuruuden aikojen tunnetuin symboli. 

Kaikissa seteleissä tunnuspuolella on autenttinen valokuva Nurmen olympiaesiintymisestä. Lisäksi setelin reunaan on ikuistettu Paavo Nurmen kasvot ja teksti: PAAVO NURMI 1897–1973. Kasvokuvan yläpuolelta löytyy yksilöllinen numerointi.

Mikä ihmeen kultaseteli?

Paavo Nurmi -kultaseteli on virallinen raha, jonka nimellisarvo on 2,5 dollaria. Niuen saarivaltion julkaisemien setelien kultapitoisuus on 99,9 %. Maailmalla kultasetelit ovat saavuttaneet suuren suosion mitä erilaisimmilla kuva-aiheilla. Paavo Nurmen kunniaksi julkaistut setelit ovat ensimmäiset suomalaisaiheesta julkaistut kultasetelit. 

Paavo Nurmi -kultasetelien valmistuksessa on käytetty patentoitua Aurum-teknologiaa, jossa setelin sisältämä ohut kultakerros suojataan polymeerilla. Setelit on valmistettu yhteistyössä Paavo Nurmi Gamesin kanssa ja se on mahdollistanut vuosikymmeniä vanhojen autenttisten valokuvien käytön setelien kuva-aiheissa.

 

Neljän setelin kokonaisuus

Paavo Nurmen kultasetelikokonaisuus sisältää neljä kultaseteliä:

 • Antwerpen 1920
 • Pariisi 1924
 • Amsterdam 1928
 • Helsinki 1952

Setelit on valmistettu yhteistyössä Paavo Nurmi Gamesin kanssa. Osa myyntituotoista ohjataan Paavo Nurmen urheilijaperinnön vaalimiseen.