Ensimmäisestä maailmansodasta 100 vuotta:
Koskettava muistoraha Isosta-Britanniasta

Ensimmäinen maailmansota päättyi 100 vuotta sitten. Vastaavaa ei haluttu enää koskaan kokea, minkä vuoksi sitä ryhdyttiin kutsumaan ”sodaksi, joka lopetti kaikki sodat”. Kuten tiedämme, tämä osoittautui vain toiveajatteluksi.

Ensimmäinen maailmansota muutti kaiken, minkä vuoksi sitä ei pidä koskaan unohtaa. Sinä voit saada itsellesi uuden sotaa muistavan Ison-Britannian keräilyrahan, joka korostaa aselevon ja rauhan merkitystä.

  • Ensimmäisen maailmansodan muistoraha
  • Maailmanlaajuisesti kysytty keräilykappale
  • Saat lahjaksi sodan tapahtumia kertaavan taittokansion
  • Rajoitetusti saatavilla kauttamme
  • Hinta vain 14,90 euroa (maksamme toimituskulut puolestasi)

Ison-Britannian kaksimetallirahassa oleva teksti on sodassa menehtyneen nuorukaisen Wilfred Owenin runosta Strange Meeting. Teksti viittaa sodan turhuuteen. Tekstin muotoilun on luonut tunnettu tekstitaiteilija Stephen Raw.

Ensimmäinen maailmansota liittyy myös Suomeen, sillä suomalaisia taisteli eri maiden joukoissa. Suomalaisia oli Ison-Britannian armeijassa, mutta heidän tarkkaa määräänsä ei tiedetä.

Ison-Britannian rahan myötä aloitat kokoelman, joka on koottu 100 vuotta aiemmin päättyneen ensimmäisen maailmansodan muistoksi. Kokoelma sisältää eri maiden lyömiä rahoja, jotka liittyvät maailmansotaan.

Tekniset tiedot
Nimellisarvo:
£2
Paino:
12 g
Halkaisija:
28,4 mm
Lyöntimaa:
Iso-Britannia
Julkaisija:
The Royal Mint
Lyöntivuosi:
2018
Laatu:
BU

Sodan muistorahoja eri maista

  • Ensimmäistä maailmansotaa muistava 100-vuotiskokoelma
  • Mukana kaikkiaan 8 rahaa
  • Hieno lahjaidea sotahistoriasta kiinnostuneelle

Jatkossa saat rahoja yhden kerrallaan noin kuukauden välein. Kansio toimitetaan ensimmäisessä lähetyksessä rahan mukana. Jatkolähetysten hinnat ovat 22-199 euroa, lähetyksiin lisätään toimitusmaksu 6,95 euroa. Kokoelman kerääminen on täysin turvallista, sillä jokaisella lähetyksellä on 14 päivän palautusoikeus ja jatkat keräämistä niin kauan kuin itse haluat.

Kokoelmassa mm. Ranskan hopearaha, jonka kuva-aiheessa sotilas soittaa torvea aselevon merkiksi.