Barokki ja rokokoo sekä kuuluisa Suomenlinna

 

Nuori Augustin Ehrensvärd halusi luoda Helsinkiin suuren place d`armesin eli keskuslinnoituksen laivastotukikohtineen. Suunnitelma ei koskaan täysin toteutunut, mutta suomalaiset saivat komean merilinnoituksen – Suomenlinnan.

Suomenlinnan rakennustyöt alkoivat tasan 270 vuotta sitten. Nyt tämä komea linnoitus on ikuistettu Suomen Rahapajan uuteen hopearahaan, jonka voit saada vain 45 eurolla!

  • Kuvituksena Suomenlinna ja Ehrensvärd
  • Mattakuvitus, peilikirkas tausta
  • Aitoa 92,5 % hopeaa
  • Osa suosittua Europa Star -kokoelmaa

Juhlaraha edustaa barokkia ja rokokoota. Suomenlinnasta löytyykin kaksi merkittävää barokkityylin edustajaa, Kuninkaanportti ja Suuri linnapiha. Saat hopearahan mukana tietoa paitsi itse rahasta, myös sen inspiraationa toimineesta Suomenlinnasta ja Augustin Ehrensvärdistä.

Tilaamalla Barokki ja rokokoo -juhlalyönnin aloitat samalla hopeisen Europa Star -kokoelman. Tähän suosittuun kokoelmaan pääsevät mukaan vain harvat ja valitut rahat, sillä jokaisen lyönnin täytyy olla parasta proof-laatua, vähintään 90 % hopeaa ja edustaa tiettyä teemaa. Teema vaihtuu vuosittain – vuoden 2018 teemana on Barokki ja rokokoo. 

Europa Star -rahojen hinnat vaihtelevat saatavuuden mukaa alkaen 45 euroa, toimituskulut ovat 6,95 euroa per lähetys. Tilauksesi on täysin turvallinen, sillä rahoilla on aina 14 päivän palautusoikeus ja voit jatkaa keräilyä niin pitkään kuin itse haluat 

Hinta: 45 euroa (me maksamme toimituskulut puolestasi)

Tekniset tiedot
Metalli:
92,5 % hopeaa
Nimellisarvo:
10 €
Laatu:
Proof
Halkaisija:
33 mm
Paino:
17 g
Vuosileima:
2018
Lyöntimaa:
Suomi
Lyöntimäärä:
8 000 kpl
Suunnittelija:
Erkki Vainio
Julkaisupäivä:
18.5.2018

EUROPA-hopearahat ovat jo klassikoita, sillä niitä on julkaistu vuodesta 2004 alkaen ja kokoelman suosio keräilijöiden keskuudessa jatkuu vuodesta toiseen. EUROPA-sarjan teema vaihtuu vuosittain – tänä vuonna rahat edustavat raudan ja lasin aikakautta. Kyseessä on jatkuva kokoelma, joten ensi vuonna on vuorossa uusi aihe. EUROPA-rahojen hinnat vaihtelevat saatavuuden mukaan alkaen 45 euroa, toimituskulut ovat 6,95 euroa per lähetys. Tilauksesi on täysin turvallinen, sillä EUROPA-rahoilla on aina 14 päivän palautusoikeus ja voit jatkaa keräilyä niin pitkään kuin itse haluat.