Helsinki 1952 – Maailman ensimmäinen olympia-aiheinen juhlaraha

Suomalainen juhlarahaperinne sai alkunsa tästä Helsingin olympialaisten yhteydessä lyödystä hopearahasta. Ensimmäisellä juhlarahalla on erityisen suuri keräilyarvo, sillä kyseessä on samalla myös maailman ensimmäinen nykyaikaisten olympialaisten kunniaksi lyöty muistoraha.

  • Ensimmäinen moderneja olympialaisia kunnioittava raha
  • Suomen ensimmäinen juhlaraha
  • Ikoninen muisto vuoden 1952 Helsingin olympialaisista
  • Toimitustakuu Hopeiset olympiamuistot -kokoelmaan

Saat Helsingin olympialaisia kunnioittavan juhlarahan nyt hintaan 34 euroa me maksamme toimituskulut puolestasi.

Hopeiset olympiamuistot -kokoelma

Helsingin olympialaisia kunnioittavan juhlarahan myötä saat toimitustakuun Hopeiset olympiamuistot -kokoelmalle. Uutuuskokoelma kattaa yhteensä 10 hopearahaa 1950-luvulta 2010-luvulle asti. Voit kerätä juuri niin monta rahaa kuin haluat. Kaikki rahat ovat asiantuntijoidemme tarkastamia hyväkuntoisia isäntämaiden virallisia kisarahoja.

Turvallista keräilyä

Kokoelman keräilykotelo

Saat Hopeiset olympiamuistot -kokoelman seuraavat rahat yksi kerrallaan noin kuukauden välein. Jatkolähetysten hinta vaihtelee 39 eurosta 119 euroon (+ toimituskulut 6,95 euroa). Toisen lähetyksen mukana saat veloituksetta keräilykotelon, jossa hopeiset olympiamuistot säilyvät tulevinakin vuosikymmeninä.

Keräilysi on täysin turvallista, sillä kullakin lähetyksellä on täydellinen 14 päivän palautusoikeus. Voit kartuttaa kokoelmaasi niin pitkään kuin itse haluat.

Lue kokoelmaan kuuluvista rahoista lisää Lisätietoa-välilehdeltä.

Tekniset tiedot
Nimellisarvo:
500 markkaa
Hopeapitoisuus:
50 %
Halkaisija:
32 mm
Paino:
12 g
Lyöntivuosi:
1952
Lyöntimaa:
Suomi
Lyöntimäärä:
585 000 kpl

70 vuotta nykyajan olympialaisia kunnioittavia juhlarahoja

Hopeiset olympiamuistot -kokoelma vie Sinut kesäkisojen kutkuttaviin tunnelmiin olympia-aiheisten juhlarahojen myötä. Kokoelmassa on mukana 10 virallista hopearahaa eri vuosikymmeniltä.

HUOM! Rahojen kuva-aiheet saattavat vaihdella saatavuuden mukaan (kisarahoista lyödään yleensä useita versioita eri kuva-aiheilla)!

Mukana mm. seuraavat hopearahat:
Tokio 1964
  • Ensimmäiset Aasian mantereella järjestetyt olympialaiset
  • Ensimmäiset suorat televisiolähetykset

Olympiatulen sytytti 19-vuotias Sakai Yoshinori, joka oli syntynyt Hiroshiman liepeillä 6.8.1945 atomipommin pudottamispäivänä. Sakai toimi eräänlaisena symbolina Japanin elinvoimalle ja kyvylle nousta atomipommin aiheuttamista tuhoista huolimatta nuoreksi, terveeksi ja elinvoimaiseksi kansakunnaksi.

München 1972
  • Ensimmäinen kisamaskotti: mäyräkoira Waldi
  • Lasse Virenin 2 olympiakultaa ja legendaarinen kaatuminen 

Olympialaisia kunnioittaviin rahoihin on perinteisesti lyöty järjestävän kaupungin, ei maan, nimi. Vuoden 1972 Münchenin kisarahojen ensimmäinen erä lyötiin kuitenkin GERMANY-tekstillä. Kokoelman kerääjille onkin nyt tarjolla harvinaisempi juhlaraha Münchenin kisoista.Los Angeles 1984
  • Ennätysmäärä osanottajamaita itäblokin boikotista huolimatta
  • Carl Lewis voitti neljä kultamitalia

Yhdysvaltalainen pikaruokajätti järjesti kisojen alla arpajaiset, jossa palkintoina oli ilmaisia hampurilaisia, ranskalaisia ja colajuomaa aina, kun yhdysvaltalainen urheilija voitti mitalin. Lajeiksi valittiin omille urheilijoille ”ei niin varmoja” mitalilajeja. Vaan toisin kävi, kun itäblokin maat boikotoivat kisoja, USA saalisti yhteensä 174 mitalia. Kampanjasta tuli yhtiön menestyksekkäin – mutta myös kallein.