Huuhkaja (Bubo bubo) on suomalaisille tuttu suurikokoinen pöllö. Huuhkaja on varsin vaikuttavan näköinen, sillä sen siipiväli voi olla yli 180 senttimetriä. Huuhkajan tuntomerkkeihin kuuluvat muun muassa ulkonevat korvatupsut, oranssinpunaiset silmät ja soidinaikaan komeasti kajahtava uu-hu -huhuilu.

  • Nappaa nyt kokoelmiisi Suomen vuoden 2020 nollaseteli, joka kuvaa huuhkajaemoa poikastensa kanssa.
  • Setelissä on yksilöllinen numerointi, joka löytyy etusivun oikeasta alareunasta. Seteliä on valmistettu vain 5 000 kappaletta.

Huuhkaja oli aiemmin ”ryöstölintu”, jota metsästettiin ja josta maksettiin tapporahaa. Nykyään laji on rauhoitettu. Aikoinaan huuhkajat viihtyivät takamailla, mutta tänä päivänä huuhkajan saattaa nähdä jopa kaupungissa. Cityhuuhkajista kuuluisin on Bubi, joka lennähti koko kansan tietoisuuteen Suomi–Belgia-ottelun aikaan vuonna 2007. Sen ansiosta Suomen jalkapallomaajoukkuetta ryhdyttiin kutsumaan Huuhkajiksi.

Setelin kääntöpuoli on kaikilla nollaseteleillä yhteinen. Siihen on kuvattu eurooppalaisia monumentteja, kuten Eiffel-torni, Colosseum ja Brandenburgin portti.

Nollaseteli – huippusuosittu keräilykohde

Yksilöllisesti numeroidut nollasetelit ovat nousseet nopeasti huippusuosituiksi keräilykohteiksi useassa Euroopan maassa. Nollasetelit eivät ole maksuvälineitä, mutta ne painetaan Ranskassa setelipaperille turvatekijöineen päivineen: hologrammi, turvalanka, vesileima jne. Juoksevassa numeroinnissa ensimmäinen kirjain kertoo tilaajamaan, Suomen osalta kirjain on ”L”.

Hinta: 4,95 euroa (+ toimituskulut)

Tekniset tiedot
Nimellisarvo:
0 euroa
Mitat:
135 x 74 mm
Julkaisuvuosi:
2020
Julkaisijamaa:
Suomi
Valmistusmäärä:
5 000 kpl
Materiaali:
Virallinen setelipaperi