Maamme uusin erikoiseuro on kunnianosoitus sivistykselle ja 100-vuotiaalle Turun yliopistolle. Harmonisen rahan kuva-aiheena on ruudukkomainen verkko, joka symboloi abstraktilla tasolla yliopistojen ja yhteiskunnan välistä vuorovaikutusta. Erikoiseuron on suunnitellut arkkitehti Petri Neuvonen.

  • Vuoden 2020 odotettu erikoiseuro
  • Keräilijöiden arvostama peilikiiltoinen proof-laatu
  • Rajoitettu lyöntimäärä vain 5 000 kappaletta

Suomen ja maailman ensimmäinen suomenkielinen yliopisto syntyi maailmanhistoriallisesti poikkeuksellisella tavalla, kansalaiskeräyksen tuottamilla varoilla. Kalevalan päivänä 28.2.1920 perustetun yliopiston motto ”Vapaan kansan lahja vapaalle tieteelle” kuvaa osuvasti itsenäisen Suomen alkuvuosia ja yli 22 000 lahjoittajan tahtotilaa.

Liity kestotilaajaksi!

Kun liityt juhlarahojen kestotilaajaksi, saat uuden proof-laatuisen erikoiseuron tutustumishintaan 17 euroa (norm. 22 euroa).
Kestotilaajana varmistat itsellesi jatkossa kaikki tulevat suomalaiset kahden euron erikoiseurot sekä 5, 10 ja 20 euron juhlarahat, proof-laatuisina – kysynnän määrästä riippumatta!

Tänä vuonna julkaisuohjelmassa on vielä yksi kahden euron erikoisraha ja kaksi 20 euron hopeista juhlarahaa. Suomalaisia juhlarahoja julkaistaan vuosittain muutamia kappaleita ja niiden hinnat vaihtelevat 22‒79 euron välillä. Lokakuussa ilmestyvän Lasten oikeudet ja lastensuojelutyö Suomessa – Mannerheimin Lastensuojeluliitto -hopearahan hinta on 79 euroa.

Juhlarahoilla on kova kysyntä – kestotilaajana saat uudet peilikiiltoiset rahat aina ensimmäisten joukossa!

Tekniset tiedot
Metalli:
CuNi25, CuZn20Ni5/Ni
Nimellisarvo:
2 €
Laatu:
Proof
Halkaisija:
25,75 mm
Paino:
8,5 g
Lyöntivuosi:
2020
Lyöntimaa:
Suomi
Lyöntimäärä:
5 000
Suunnittelija:
Petri Neuvonen

Kestotilaajana varmistat itsellesi jatkossa kaikki suomalaiset kahden euron erikoisrahat sekä 5, 10 ja 20 euron juhlarahat, proof-laatuisina – kysynnän määrästä riippumatta!

Tänä vuonna julkaisuohjelmassa on vielä yksi kahden euron erikoisraha ja kaksi 20 euron hopeista juhlarahaa. Suomalaisia juhlarahoja julkaistaan vuosittain muutamia kappaleita ja niiden hinnat vaihtelevat 22‒79 euron välillä. Lokakuussa ilmestyvän Lasten oikeudet ja lastensuojelutyö Suomessa – Mannerheimin Lastensuojeluliitto -hopearahan hinta on 79 euroa.

Juhlarahoilla on kova kysyntä – kestotilaajana saat uudet peilikiiltoiset rahat aina ensimmäisten joukossa!