Aiemmin julkaistu pandoja kunnioittava nollaseteli sai suuren suosion, ja nyt on ansaitusti kotimaisten kontioiden vuoro! Suomalaiskarhut esiintyvät nollaseteleissä nyt ensimmäistä kertaa.

  • Etusivulla karhuemo pentunsa kera
  • Yksilöllinen numerointi – rajoitettu painos
  • Kääntöpuolella Euroopan monumentteja
  • Hinta vain 3,95 euroa, me maksamme toimituskulut puolestasi!
  • Et sitoudu muihin tilauksiin

Erähenkisessä nollasetelissä tuuheaturkkinen karhu tarkkailee ympäristöä veikeän pentunsa kera. Majesteetillinen karhu herättää ansaitusti kunnioitusta, onhan kyseessä maamme suurin petoeläin. Metsän siimeksessä telmivä karhunpentu tuo kuitenkin hymyn huulille – kerta toisensa jälkeen.

Ruskeakarhu (Ursus arctos) kuuluu oleellisena osana Suomen luontoon. Metsien kuninkaana ja erämaiden valtiaana tunnettu mesikämmen jos kuka, on nimikkosetelinsä ansainnut. Suositun kotimaisen aiheensa myötä uutuussetelin kysyntä yltänee pandaseteliäkin kiihkeämmäksi

Tekniset tiedot
Mitat:
135 x 74 mm
Nimellisarvo:
0 euroa
Materiaali:
setelipaperi
Painos:
5 000 kpl

Mikä ihmeen nollaseteli?

Euroopassa puhaltavat nyt uudet tuulet: värikkäät nollasetelit (0-setelit) ovat hyvää vauhtia nousemassa postikorttien ja muiden perinteisten matkamuistojen rinnalle - ja ohi. Ensimmäiset nollasetelit painettiin Ranskassa vuonna 2015 matkailun edistämiseksi. Pian muut maat seurasivat perässä ja samalla heräsi myös keräilijöiden kiinnostus.

Nollasetelit eivät ole maksuvälineitä, mutta ne painetaan Ranskassa setelipaperille osittain samoin turvatekijöin kuin euroseteleissä: mm. hologrammi, turvalanka ja vesileima. Juoksevassa numeroinnissa ensimmäinen kirjain kertoo tilaajamaan, Suomen osalta kirjain on ”L”.

Nollaseteleiden symbolinen arvomerkintä on 0 euroa, mutta rajallisten painosmäärien myötä keräilyarvo on jotain aivan muuta. Kuva-aiheita on joka lähtöön, mutta kaikkien nollaseteleiden kääntöpuolella on yhteinen kuva-aihe. Siinä näkyy sommitelma Euroopan tunnetuimmista monumenteista.