Suomessa julkaistaan pääsääntöisesti yksi kultaraha vuodessa. Tilauksesi myötä varmistat myös seuraavien vuosien kultaiset juhlalyönnit – varaamme ne aina Sinua varten hyvissä ajoin ennen niiden ilmestymistä. Tilauksesi on täysin riskitön, sillä kaikilla tuotteillamme on täydellinen 14 päivän palautusoikeus.

Vuoden 2024 ainoa kotimainen kultaraha

Vaalit ovat keskeinen osa modernia demokraattista järjestelmää. Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus on antanut meille suomalaisille edellytykset vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon yli 100 vuoden ajan.

Vuoden 2024 kultainen juhlaraha nostaa esille vapaiden vaalien tärkeyden demokratian perustana.

  • Aitoa 91,7 % kultaa
  • Keräilijöiden arvostamaa peilikiiltoista proof-laatua
  • Historiallisen alhainen enimmäislyöntimäärä, vain 800 kappaletta

Kultarahan arvopuolen kuvio symboloi kansalaisten aktiivista osallistumista vaaleihin ja sen myötä yhteisen tulevaisuuden rakentamista demokratian keinoin.

Tunnuspuolen tyylitellyistä äänestyslipuista muodostuva yhteisöllinen tukirakenne symboloi demokratiaa eli kansanvaltaa. Juhlarahan kuva-aiheen on suunnitellut taiteilija Hannu Jasoni Veijalainen.

Kultarahan julkaisupäivä on 28.1.2024.

Kultaraha kotelossaan

Kultarahojen kestotilaajana pääset etulyöntiasemaan

Kestotilaajana varmistat tulevat suomalaiset kultarahat itsellesi jo ennen niiden ilmestymistä – varaamme ne aina Sinua varten hyvissä ajoin. Saat tulevat suomalaisuutuudet turvallisesti, erikseen tilaamatta ja ilman velvoitteita. Maassamme julkaistaan pääsääntöisesti yksi kultaraha vuosittain.

Kestotilaajana saat myös hintaetua: kun aloitat kestotilauksen, saat Vaalit demokratian perustana -kultarahan hintaan 929 euroa ja me maksamme toimituskulut puolestasi (normaalihinta 949 euroa + toimituskulut 4,95 euroa). Saat myös jatkossa kultarahasi etuhintaan ja ilman toimituskuluja!

  

NELJÄ SYYTÄ KESTOTILATA:

1. Kestotilaajana varmistat uuden suomalaisen kultarahan itsellesi jo ennen sen ilmestymistä – varaamme sen aina Sinua varten hyvissä ajoin

2. Saat uudet viralliset kultarahat toimitustakuun turvin - ilman velvoitteita

3. Saat kultarahat kätevästi suoraan kotiisi
ensimmäisten joukossa

4. Saat kultarahat etuhintaan ja maksamme toimitus- ja vakuutuskulut puolestasi

Suomalainen juhlarahaperinne alkoi Helsingin olympialaisista

Suomalainen juhlarahaperinne sai alkunsa vuonna 1951 Helsingin olympialaisten kunniaksi julkaistusta hopearahasta. Kyseessä oli samalla maailman ensimmäinen olympialaisia kunnioittava juhlaraha.

Kahdeksan vuosikymmenen aikana suomalaisia juhlarahoja on julkaistu kaikkiaan 217 kappaletta. Alkuun rahoja lyötiin harvakseltaan ja vain hopeisina. Vasta Suomen täyttäessä 75 vuotta vuonna 1992 saimme ensimmäisen kultaisen juhlarahan.

Juhlarahat julkaistaan valtiovarainministeriön asetuksella ja niiden kuva-aiheista päättää juhlarahatoimikunta. Kuten ”Vaaliraha” presidentinvaalien aikaan vuonna 2024, juhlarahojen aiheet ovat usein hyvinkin ajankohtaisia: historiallisia merkkipaaluja, juhlavuosia, taidetta, urheilua ja suuria tapahtumia. Ne viestivät tarinoita Suomesta ja suomalaisuudesta ja säilyvät kulttuurihistoriallisena arvoperintönä tuleville sukupolville.

Tekniset tiedot
Nimellisarvo:
100 €
Metalli:
91,7% kultaa
Laatu:
Proof
Halkaisija:
22 mm
Paino:
5,65 g
Lyöntivuosi:
2024
Lyöntimäärä:
800 kpl, joista numeroituja 400 kpl
Suunnittelija :
Hannu Jasoni Veijalainen