Suomen ensimmäinen kultaraha!

Mikä olisikaan hienompi tapa juhlistaa 160-vuotiasta Suomen markkaa kuin aito suomalainen kultaraha. Ulottuvillasi on nyt alkuperäinen 10 markan kultaraha vuodelta 1882, jossa näkyy pilkahdus toivoa – Suomen leijona odottaa kärsivällisenä Venäjän kotkan rinnassa itsenäisyyden aikaa!

  • Suomen ensimmäinen kultamarkka
  • Aitoa 90 % kultaa
  • Saatavilla vain pieni erä
  • Laadukas keräilykappale
  • Mukana aitouden takaava todistus
  • Hinta 479 euroa (maksamme toimituskulut puolestasi)

Kyseessä on viimeinen 1800-luvulla lyöty 10 markan kultaraha. Rahaa on saatavilla vain rajoitetusti, joten toimi pian: voimme taata loistokkaan kultamarkan vain nopeimmille tilaajille!

Muista 160-vuotiasta markkaa kultaklassikolla

Suomi liittyi kultakantaan vuonna 1878. Heti samana vuonna maassamme ryhdyttiin valmistamaan ensimmäisiä kultaisia markkoja, joiden nimellisarvoiksi määrättiin 10 ja 20 markkaa. Vain harva suomalainen saattoi tosin tuolloin omistaa kultamarkan, sillä Suomi oli köyhä suuriruhtinaskunta.

Kultamarkkoja lyötiin varsin vähän muiden maiden kultarahoihin verrattuna. Nykyään Suomen omat kultarahat ovat hyvin tavoiteltuja keräilykappaleita, joita arvostetaan myös muualla maailmassa!

Tekniset tiedot
Nimellisarvo:
10 markkaa
Kultapitoisuus:
90 %
Halkaisija:
18,9 mm
Paino:
3,225 g
Julkaisuvuodet:
1878-1913
Alkuperämaa:
Suomi
Lyöntimäärä:
386 040 kpl

Kultainen 10 markan raha on tyyliltään varsin elegantti. Siihen on ikuistettu Venäjän kaksipäinen kotka Suomen leijona rintakilvessään, vuosiluku 1882, nimellisarvo 10 markkaa sekä merkintä kultapitoisuudesta. Teksti FINLAND SUOMI ei jätä kenellekään arvailujen varaan, mistä maasta kultaraha on peräisin, vaikka olimme tuolloin osa Venäjän keisarikuntaa.

Suomen kultarahat herättivät jo julkaisuvuotenaan huomiota: ne palkittiin Pariisin maailmannäyttelyssä hopeamitalilla. Varmista nyt itsellesi pala palkittua suomalaista rahataidetta, mutta pidä kiirettä – rahoja ei välttämättä riitä kaikille halukkaille!