Tätä rahaa lyöntiin vain vuonna 1897:
Suomen virallinen 15 ruplan käyttökultaraha Venäjän vallan alla

Vuoden 1897 alussa Venäjä vihdoin liittyi Keisari Nikolai II:n alaisuudessa eurooppalaiseen kultakantaan. Samana vuonna lyötiin tämä näyttävä 90 % kultaa oleva 15 ruplan raha. Kultaruplaa lyötiin VAIN YHDEN VUODEN AJAN! Suurikokoisen ja näyttävän kultarahan lyöntimääräksi jäikin 10 % muiden saman ajan kultaruplien lyöntimäärästä.

  • Valmistettu vain yhtenä vuonna 1897 – pieni lyöntimäärä
  • Suomen suuriruhtinaskunnassa virallisesti käytössä ollut kultaraha
  • Suurimpia käyttökultarahojamme - 24 mm ja n. 13 grammaa
  • Aitoa 90 % kultaa
  • Asiantuntijoidemme tarkastama - Hyvälaatuinen keräilykappale aitoustodistuksella

Nikolai II:n kaudella julkaistuissa 15 ruplan kultarahoissa on tunnuspuolella tsaarin kasvokuva. Rahojen arvopuolta hallitsee Romanoveja edustava kaksipäinen kotka, jolla on kynsissään valtikka ja maailmaa kuvaava ns. valtio-omena. Rinnassaan kotkalla on vaakunakilpi, jota koristaa Pyhä Yrjö ja lohikäärme ja yläpuolella näkyy kruunu.

Venäläiset tsaarien ajan kultarahat ovat kysyttyjä keräilykohteita kaikkialla maailmassa. Nikolai II:n lyöttämät rahat ovat erityisen tavoiteltuja, koska ne ovat tämän merkittävän aikakauden viimeisiä lyöntejä. Yhden lyöntivuoden kultainen 15 ruplaa nousee vielä omaan luokkaansa kiinnostavuudessaan sekä korkean kultapitoisuutensa että pieneksi jääneen lyöntimääränsä vuoksi. Vallankumouksen ja sotien melskeessä suurin osa kultarahoista vielä sulatettiin. Näin jäljelle on jäänyt hyviä keräilylaatuisia kappaleita vain rajoitetusti.

Haluaisitko vielä keskustella rahasta myyntipalvelumme kanssa? Soita myyntipalveluumme 0440 343 287. Asiakasvastaavamme antaa mielellään lisätietoa rahoista ja halutessasi voit tehdä tilauksen. Voit myös halutessasi maksaa kultarahan osissa. Lue lisää alta!

Valitse Avarda-lasku ja maksa miten sinulle sopii!
Kun valitset tilauksen yhteydessä maksutavaksi Avarda-laskun voit tuotteen saapuessa päättää maksatko laskun kerralla vai haluatko jakaa laskun kätevästi osiin. Saat itse vapaasti päättää erien lukumäärän ja suuruuden. Näet maksettavan vähimmäismäärän helposti laskultasi (kuitenkin aina vähintään 8€). Maksamaton osuus siirtyy sinun nimiisi avattavalle tilille, ja voit maksaa ostoksesi joustavasti omaan tahtiin. Tiliasiakkaana saat laskun ja tiliotteen kerran kuussa. Lisätietoja: www.suomenmoneta.fi/verkkokauppa/maksaminen

Tekniset tiedot
Nimellisarvo:
15 ruplaa
Alkuperämaa:
Venäjä
Materiaali:
90 % kultaa
Halkaisija:
24 mm
Paino:
12,9039 g
Lyöntivuosi:
1897