Oulankajoki juhlarahassa

Oulankajoen luonnon- ja kulttuurimaisemat -juhlaraha 2018

Oulankajoki proof juhlaraha 2018

Arvostele ensimmäisenä!

0
  • Oulangan kansallispuisto aiheena proof-laatuisessa juhlarahassa
  • Lyöntimäärä vain 3 000 kappaletta!
  • Odotettu uutuus

  • Tyyppi: Yksittäistuote
  • Saatavilla oleva määrä: Vielä saatavilla
Hinta: 22,00 €

Yksi kotimaamme kuuluisimmista maisemista ja vaelluskohteista löytyy itärajan tuntumasta. Oulangan kansallispuisto koskimaisemineen on ansiokkaasti yksi Suomen virallisista kansallismaisemista. Nyt sen kunniaksi on lyöty uusi juhlaraha!

  • Oulankajoen luonto- ja kulttuurimaisemia kunnioittava juhlaraha on nimellisarvoltaan 5 euroa. Se on lyöty parhaaseen peilikiiltoiseen proof-laatuun Suomen Rahapajassa. Juhlarahan lyöntimäärä on alhainen, vain 3 000 kappaletta.

Oulangan kansallispuisto ulottuu Kuusamon ja Sallan alueille. Se perustettiin vuonna 1956. Suomen puolella suurimmat kosket ovat Taivalköngäs ja Kiutaköngäs, ja tunnettu Karhunkierros on suosittu retkeilykohde niin kotimaan perheille kuin kauempaakin tuleville vaeltajille. Koskimaisemien lisäksi Oulangasta löytää jylhiä kallioita, hiekkatörmiä ja eräsoita. 

Tämä juhlaraha on osa  Suomalaiset kansallismaisemat -julkaisusarjaa, joka sisältää yhdeksän suomalaisten valitsemaa kansallismaisemaa. Mukana ovat muiden muassa Kolin kansallispuisto, Merellinen Helsinki, Punkaharju ja Olavinlinna. Sarja julkaistaan kokonaisuudessaan vuoden 2018 aikana.

  • Oulangan kansallispuisto proof-laatuisessa juhlarahassa
  • Lyöntimäärä vain 3 000 kappaletta

Kuva-aihe kunnioittaa Oulangan komeaa kansallismaisemaa. Näkymä pohjautuu aitoon valokuvaan. Arvopuolelle on lyöty nimellisarvo 5 €, Suomen kartta sekä tekstit 2018 ja SUOMI FINLAND. 

Varmista odotettu Oulanka-juhlaraha itsellesi tältä sivulta! Et sitoudu muihin tilauksiin. 

Hinta:22,00 €
Tekniset tiedot
Nimellisarvo:
5 euroa
Metalli:
CuAl6Ni2, CuNi25
Materiaali:
Perusmetalli
Laatu:
proof
Halkaisija:
27.25 mm
Paino:
9.8 g
Vuosileima:
2018
Lyöntimaa:
Suomi
Lyöntimäärä:
3000
Julkaisupäivä:
10.9.2018
Suunnittelija:
Erkki Vainio ja Mari Metso