Keskiajan tunnelmaa nykyaikaisella tavalla

Suureen suosioon nousseet nollasetelit taipuvat aiheiltaan vaikka mihin! Nyt palataan ajassa 1200-luvun lopulle, jolloin Birger-jaarli perusti Hämeeseen komean linnan.

  • Etusivulla Hämeen linna perustajineen
  • Keräilysetelin nimellisarvo 0 euroa
  • Yksilöllinen numerointi – rajoitettu painos
  • Kääntöpuolella Euroopan monumentteja
  • Hinta vain 3,95 euroa (+ toimituskulut 4,95 euroa)
  • Et sitoudu muihin tilauksiin

Seteliin kuvatun komean linnan perustamispäätös tehtiin Birger-jaarlin Hämeeseen tekemän ristiretken jälkeen. Linnan varhaisimmat osat rakennettiin harmaakivestä ja myöhemmät osat punatiilestä. Jatkossa linna sai ympärilleen bastionijärjestelmän mukaiset vallit ja vallihaudat.

Vanajaveden rannalla kohoava linna ehti ajan saatossa toimia pitkään myös varikkona ja vankilana. Vuosikymmeniä kestäneiden entisöintitöiden jälkeen Hämeen linna on nykyisin suosittu nähtävyys ja juhlapaikka. Linnan näyttävä nimikkoseteli julkaistiin vuonna 2018 Museoviraston toimesta.

Tekniset tiedot
Mitat:
135 x 74 mm
Materiaali:
Setelipaperi
Nimellisarvo:
0 euroa
Painos:
5 000 kpl

Mikä ihmeen nollaseteli?

Mielenkiintoiset nollasetelit (0-setelit) ovat hyvää vauhtia nousemassa postikorttien ja muiden perinteisten matkamuistojen rinnalle – ja ohi. Ensimmäiset nollasetelit painettiin Ranskassa vuonna 2015 matkailun edistämiseksi. Pian muut maat seurasivat perässä ja samalla heräsi myös keräilijöiden kiinnostus.

  • Nollasetelit eivät ole maksuvälineitä, mutta ne painetaan Ranskassa euroseteleiden tapaan turvatekijöitä unohtamatta: hologrammi, turvalanka, vesileima jne. 
  • Väärinkäytösten estämiseksi nollasetelit on testattu sellaisiksi, että ne eivät kelpaa automaatteihin. 

Juoksevassa numeroinnissa ensimmäinen kirjain kertoo tilaajamaan, Suomen osalta kirjain on ”L”.

Nollaseteleiden symbolinen arvomerkintä on 0 euroa, mutta rajallisten painosmäärien myötä keräilyarvo on jotain aivan muuta. Sinä voit nyt varmistaa yhden suomalaisseteleistä itsellesi hintaan 3,95 euroa + toimituskulut 4,95 euroa. Toimi heti, sillä kyseessä on rajoitettu painos.