Lotta Svärd 100 vuotta

Näyttävä Lotta Svärd 100 vuotta -kultamitali on kunnianosoitus kaikille urheille lotille ja pikkulotille, jotka ovat tehneet työtä isänmaamme ja suomalaisen yhteiskunnan hyväksi sadan vuoden ajan.

  • 99,9 % kultaa ja parasta proof-laatua
  • Näyttävä kultalyönti juhlavuoden kunniaksi
  • Yhteistyössä Lotta Svärd Säätiön kanssa
  • Rajoitettu lyöntimäärä, vain 600 kappaletta

Osoita oma kiitoksesi lotille ja tilaa näyttävä Lotta Svärd 100 vuotta -kultamitali.

Lotta Svärd yhdistys perustettiin vuonna 1921 tukemaan suojeluskuntien tekemää maanpuolustustyötä. Vuosikymmenten saatossa yhdistyksestä kehittyi yhteiskunnallisesti merkittävä naisten vapaaehtoinen maanpuolustusjärjestö – väkilukuun suhtautettuna maailman suurin.

Lotta Svärd 100 vuotta -kultamitalin kuva-aihe nostaa esiin lottajärjestön näkyvimmät tunnukset: lottapuvun ja lottamerkin. Etupuolelle on kuvattu kolme lottaa, jotka ylpeänä kantavat omia lottapukujaan. Alareunaa kiertää Lotta Svärd 100 vuotta -juhlavuoden tunnuslause: KUNNIOITA MENNYTTÄ • USKO TULEVAISUUTEN.

NELJÄ SYYTÄ TILATA NYT!

  1. Aitoa 99,9 % KULTAA
  2. Pysyvä MUISTO lottien toiminnasta
  3. TÄYDELLINEN 14 päivän palautusoikeus
  4. YKSITTÄISTUOTE: et sitoudu muihin tilauksiin
Tekniset tiedot
Materiaali::
99,9 % kultaa
Laatu::
proof
Paino::
1/10 unssia (3,1 g)
Halkaisija::
18 mm
Lyöntimäärä::
600 kpl

100 vuotta yhteiskuntavastuuta

Lotta Svärd perustettiin vuonna 1921 tukemaan suojeluskuntien tekemää maanpuolustustyötä. Yhdistyksestä kehittyi yhteiskunnallisesti merkittävä naisten vapaaehtoinen maanpuolustusjärjestö – väkilukuun suhtautettuna maailman suurin. Jäsenmäärä oli enimmillään jatkosodan aikana: yhteensä 240 000 lottaa, joista pikkulottia oli noin 50 000.

Lottajärjestö lakkautettiin syksyllä 1944 Moskovan välirauhansopimuksen nojalla. Saman syksyn aikana huolto- ja avustustyötä jatkamaan perustettiin Suomen Naisten Huoltosäätiö.

Vuonna 2004 Suomen Naisten Huoltosäätiön nimi muutettiin Lotta Svärd Säätiöksi. Se jatkaa edelleen lottajärjestön keskeistä tehtävää yhteiskunnallisen huoltotyön piirissä.

Tänä päivänä Lotta Svärd Säätiön tärkein tehtävä on lakkautetun lottajärjestön jäsenten, lottien ja pikkulottien, kuntouttaminen ja avustaminen.

Lottajärjestön historiallista perintöä vaalitaan myös muun muassa kouluttamalla naisia kriisitilanteiden varalle sekä avustamalla sodan tai muun kriisin johdosta kärsimään joutuneita Suomen kansalaisia. Lisäksi Säätiö vaalii lottaperinteitä ja ylläpitää museo- ja näyttelytoimintaa.

Kunnioita mennyttä ja usko tulevaisuuteen

Lottajärjestö juhlii 100-vuotista taivaltaan vuonna 2021. Juhlavuoden tärkeimpänä tavoitteena on kiittää ja osoittaa kunnioitusta lotillle sekä nostaa esiin lottien tekemä arvokas työ yhteiskuntamme hyväksi.

100-vuotisjuhlaa vietetään koko vuosi eri puolilla Suomea. Lotta Svärd Säätiön tavoitteena on myös kannustaa ihmisiä kantamaan omaa yhteiskuntavastuutaan Lotta Svärd -hengessä sekä tuoda esiin lottien oma toive lottatoiminnan tulevaisuudesta.