Muumipapan muistelmista tuttu laiva:
Seikkailuihin vienyt Merenhuiske kultarahassa

Muumipapan urotyöt -kirjan alussa kerrotaan hienon laivan, Merenhuiskeen, vesillelaskusta. Se ei onnistu kommelluksitta, mutta lopulta Merenhuiske pääsee matkaan vieden Muumipapan ystävineen mitä jännittävimpiin seikkailuihin!

Muumipapan nuoruudesta muistuttava Merenhuiske on virallisen ja valloittavan Muumi-kultarahan aiheena. Vain harva voi sen omistaa, sillä kultarahan lyöntimäärä on rajattu vain 500 kappaleeseen.

  • Puhdasta 99,9 % kultaa oleva Merenhuiske-raha
  • Toteutettu yhteistyössä Moomin Charactersin kanssa
  • Tove Janssonin alkuperäiskuvitus
  • Saatavilla vain Suomen Monetan kautta

Saat Merenhuiske-kultarahan 279 eurolla, raha on yksittäistuote, joten et sitoudu muihin tilauksiin.

Mukana Muumi-aiheinen keräilykotelo

Kultarahaan on ikuistettu Tove Janssonin piirros Merenhuiskeesta. Tarinassa aluksen nimen piti olla Merenkuiske, mutta tuleva Nipsun isä Hosuli ei osannut kirjoittaa nimeä oikein. Muumipappa, Hosuli ja laivan rakentanut Fredrikson kokevat Merenhuiskeella matkustaessaan ikimuistoisia hetkiä, kuten kohtaavat vihaisen drontti Edvardin. Kyseinen kohtaaminen on ikuistettu kultarahan mukana tulevaan keräilyrasiaan – Tove Janssonin alkuperäiskuvituksena tietenkin!

Keskellä aukeaa oli laiva, suuri laiva! Se oli leveä ja tukeva niin kuin Fredrikson itsekin, yhtä varma ja luonteva. En tiennyt laivoista mitään, mutta minulle tuli heti vahva tunne, että näin niin sanotusti laivan idean, seikkailijansydämeni alkoi tykyttää ja vainusin uudenlaista vapautta.

 - Muumipapan urotyöt

Tekniset tiedot
Metalli:
99,9 % kultaa
Nimellisarvo:
5 dollaria
Halkaisija:
18 mm
Paino:
1,2 g
Lyöntivuosi:
2023
Lyöntimäärä:
500 kpl