Rajoitettu saatavuus:
Sauli Niinistön mitalissa näkyvät kohtaamisen jäljet


Tyylikkääseen säilytysrasiaan pakattu Sauli Niinistöä kunnioittava pronssimitali on kuin pieni taideteos. Kuvanveistäjä Tapio Kettusen muotoilema mitali kantaa nimeä Kohtaaminen. Sen etupuolella on Sauli Niinistön rento muotokuva. Kääntöpuolella erottuvat toisensa kohtaavat paljaat jalanjäljet maan pinnalla. Kuva-aihe käsittelee aikamme haasteita sekä yksilön että koko maailman mittakaavassa. Kyse on siitä, miten kohtaamme toisemme ja millaisia jälkiä jätämme jälkeemme.

Sauli Niinistö, jos kuka taitaa kohtaamisen, olipa vastassa valtion päämies tai tuiki tavallinen kansalainen.

  • Presidentti Sauli Niinistö pronssimitalissa
  • Vaikuttava koko: halkaisija 7,2 cm, paino lähes 400 g
  • Vain 1 000 juhlalyöntiä
  • Viimeistä kertaa saatavilla, enää muutama jäljellä
  • Suomalaista käsityötä
  • Vain Suomen Monetan kautta

Sauli Niinistö valittiin Suomen tasavallan 12. presidentiksi vuonna 2012. Niinistön poliittinen ura alkoi vuonna 1977. Se on kulkenut Salon kaupunginvaltuuston kautta kansanedustajaksi ja Eduskunnan puhemieheksi sekä maamme pitkäaikaisimmaksi valtiovarainministeriksi. Kahden presidenttikauden jälkeen Niinistö äänestettiin maamme kaikkien aikojen suosituimmaksi presidentiksi.

Tilaa nyt itsellesi muistoksi tai lahjaksi Sauli Niinistöä kunnioittava pronssimitali. Mitalia on jäljellä enää vain erittäin rajoitettu erä.

Presidenttimitaleita on lyöty 60-luvulta lähtien aina presidentin vaihduttua. Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Mitalitaiteen kilta ja Suomen Moneta solmivat yhteistyösopimuksen, joka toi arvostetut mitalit uudelleen tuotantoon. Kaikki presidenttisarjan mitalit lyödään Suomessa alkuperäisiä työkaluja käyttäen ja kunkin pronssimitalin lyöntimäärä on rajoitettu 1 000 kappaleeseen.

Tekniset tiedot
Paino:
n. 394 g
Halkaisija:
72 mm
Materiaali:
Pronssi
Viimeistely:
Mehiläisvahaus
Lyöntivuosi:
2017
Maksimi lyöntimäärä:
Näitä juhlalyöntejä lyödään enintään 1000 kpl
Suunnittelija:
Tapio Kettunen