Juoksijoiden kuningas omassa setelissään

Nuorella Suomella oli 1920-luvulla todella syytä ylpeyteen. Vasta itsenäistyneen maan sankariksi nousi Paavo Nurmi, joka juoksi olympialaisista kotiin peräti yhdeksän kultamitalia ja kolme hopeaa. Häntä ryhdyttiin ansaitusti kutsumaan ”juoksijoiden kuninkaaksi”. 

Voit nyt saada alkuperäisen Paavo Nurmea kuvaavan 10 markan setelin vain 10 eurolla!

  • Suomen ainoa urheilijaa kuvaava seteli
  • Laadukas ja hyvin säilynyt
  • Asiantuntijoiden valitsema keräilykappale
  • Viimeiseksi jäänyt 10 markan seteli

Sinisen sävyisessä setelissä on Nurmen muotokuva, joka perustuu 1920-luvun lopussa otettuihin valokuviin. Setelissä on myös juoksijapatsaan profiili ja Helsingin Olympiastadion. Nurmi herätti vuoden 1952 olympialaisissa suurta huomiota sytyttäessään olympiatulen stadionille.

Hinta: 10 euroa (me maksamme toimituskulut puolestasi)

Tilaamalla Nurmea kuvaavan setelin aloitat samalla kiehtovan Suomen setelit -kokoelman. Kokoelma sisältää aitoja suomalaisia käyttörahoja aina Suomen suuriruhtinaskunnan ajalta lähtien – maamme historia avautuu täten eteesi poikkeuksellisen hienolla tavalla!

YLISTETTYJEN TAITEILIJOIDEN LUOMUKSIA

Setelit ovat aina olleet tärkeitä suomalaisuuden symboleita. Niiden avulla on osoitettu maailmalle millainen kansa olemme. Seteleiden suunnitteluun on täten käytetty runsaasti aikaa ja vaivaa – maamme rahoja ovatkin olleet luomassa aikansa suurnimet, kuten muotoilija Tapio Wirkkala ja arkkitehti Eliel Saarinen.

 

Tekniset tiedot

Mikä tekee seteleistä niin hienoja keräilykohteita?

Seteleillä on oma merkittävä osuutensa Suomen markan historiassa, sillä kaikkien aikojen ensimmäiset markat olivat juurikin seteleitä. Setelit ovat valitettavasti hyvin herkkiä, joten monet historialliset setelit ovat repeytyneet tai likaantuneet pahoin ajan saatossa. Metallirahoja on säilynyt huomattavasti seteleitä enemmän.

 

Vanhan laadukkaan setelin löytäminen on aina riemuisa hetki. Tämän vuoksi kaikki Suomen setelit -kokoelmaan kuuluvat rahat ovat hyväkuntoisia asiantuntijoiden tarkastamia keräilykappaleita. Oman lisänsä seteleiden viehätykseen tuo tietenkin iso koko, joka mahdollistaa metallirahoja suuremmat ja hienommat kuvitukset!

Tilaajalahja

Jatkossa tulet saamaan aitoja suomalaisseteleitä yhden kerrallaan noin kuukauden välein. Seteleiden hinnat vaihtelevat saatavuuden mukaan (alkaen 39 euroa + toimituskulut 6,95 euroa). Kokoelman kerääminen on täysin turvallista, sillä jokaisella lähetyksellä on 14 päivän palautusoikeus ja jatkat keräämistä niin kauan kuin itse haluat.

Tilaajalahjasi, ole hyvä!

  • Keräilykansio seteleiden suojaksi (arvo 24 euroa)
  • Aitoustodistus jokaiselle rahalle ilman veloitusta
  • Suurennuslasi seteleiden yksityiskohtien tutkimista varten (arvo 13 euroa)
  • Ensimmäinen lähetys ilman toimituskuluja – säästät 6,95 euroa

Etusi yhteensä 43,95 euroaTilaajalahja