Juhlavuoden kunniaksi ensimmäistä kertaa saatavilla:
Paavo Nurmi kultasetelissä

Paavo Nurmella oli elämänsä neljänsissä olympialaisissa kunniatehtävä: sytyttää tuli Helsingin Olympiastadionilla sijaitsevaan tulimaljaan. Kun tieto tulen sytyttäjästä tuli näkyviin Stadionin valotaululle, koko 70 000 hengen yleisö kohahti ja nousi hurraamaan seisaallaan. Kyseessä oli yksi Nurmen harvoista julkisista esiintymisistä urheilu-uran jälkeen. Hetki on ikuistettu myös uuteen Paavo Nurmi Helsinki 1952 -kultaseteliin.

 • Ensimmäinen aito kultaseteli suomalaisaiheesta
 • Aitoa 99,9 % kultaa
 • Nimellisarvo 2,5 dollaria
 • Rajoitettu saatavuus, vain 5 000 kappaletta
 • Lahjaksi tyylikäs säilytyskansio
 • Toimitustakuu neljän setelin Paavo Nurmen kultasetelit-kokoelmaan
 • Tutustumishintaan 39 euroa (norm. 49 euroa + toimituskulut 6,95 euroa)

Paavo Nurmen kunniaksi julkaistu kultaseteli on virallinen raha, jonka nimellisarvo on 2,5 dollaria. Aitoa kultaa olevan setelin kultapitoisuus on 99,9 %. Kyseessä on erittäin poikkeuksellinen keräilykappale, sillä Paavo Nurmi -seteli on ensimmäinen suomalaisaiheesta julkaistu kultaseteli.

 

Paavo Nurmen kultasetelit              

Kun tilaat Paavo Nurmi Helsinki 1952 -kultasetelin, saat toimitustakuun Paavo Nurmen olympiamuistoja kunnioittavaan uuteen kultasetelikokoelmaan. Neljän setelin kokoelma nivoo huikeat 12 olympiamitalia saavuttaneen Nurmen uran näyttäväksi kokonaisuudeksi. Kokoelma käy läpi kaikki Nurmen olympiaesiintymiset: Antwerpen 1920, Pariisi 1924, Amsterdam 1928 ja Helsinki 1952.

Jokainen seteli toimitetaan omassa setelisivussaan, jossa kerrotaan kyseisen setelin aiheena olevista olympialaisista ja Paavo Nurmen menestyksestä niissä. Sivu toimii myös aitoustodistuksena ja sopii täydellisesti kansioon, jonka saat kokoelman edetessä.

Lisäksi saat toisessa lähetyksessä lahjaksi Nurmen uraa kunnioittavan nollasetelin (arvo 7,95 euroa).

Jatkossa saat Paavo Nurmen kultasetelit -kokoelman seteleitä noin kuukauden välein hintaan 49 euroa (+ toimituskulut 6,95 euroa). Kokoelmassa on yhteensä neljä kultaseteliä.

Kokoelman kerääminen on täysin turvallista, sillä jokaisella lähetyksellä on täydellinen 14 päivän palautusoikeus ja voit itse päättää, kuinka laajan kokoelman keräät.

Tekniset tiedot
Kultapitoisuus:
99,9 % kultaa
Kullan määrä:
50 mg
Koko:
140 mm x 77 mm
Nimellisarvo:
2,5 dollaria
Painolaatu:
Proof
Valmistusmäärä:
5 000 kpl
Valmistusvuosi:
2022

Paavo Nurmi Helsinki 1952 -kultaseteli

Paavo Johannes Nurmi syntyi Turussa 13.6.1897. Hän teki juoksemalla nuorta valtiotamme tunnetuksi paremmin kuin kukaan muu. Yhdeksän kultaista ja kolme hopeista olympiamitalia ovat saavutus, johon kukaan toinen suomalainen ei ole yltänyt. Nurmi on edelleen maamme urheilun suuruuden aikojen tunnetuin symboli. 

Kultasetelin tunnuspuolella on autenttinen valokuva, jossa juoksijalegenda sytyttää tulen stadionilla olevaan tulimaljaan. Sen alapuolella lukee HELSINKI 1952. Setelin vasempaan reunaan on ikuistettu Paavo Nurmen kasvot ja teksti: PAAVO NURMI 1897–1973. Kasvokuvan yläpuolelta löytyy yksilöllinen numerointi. Keskellä näkyy Helsingin Olympiastadionin katsomoa ja taustalla liehuu Suomen lipun värinen nauha.

Mikä ihmeen kultaseteli?

Paavo Nurmi -kultaseteli on virallinen raha, jonka nimellisarvo on 2,5 dollaria. Niuen saarivaltion julkaiseman setelin kultapitoisuus on 99,9 %. Maailmalla kultasetelit ovat saavuttaneet suuren suosion mitä erilaisimmilla kuva-aiheilla. Paavo Nurmen kunniaksi julkaistu seteli on ensimmäinen suomalaisaiheesta julkaistu kultaseteli. 

Paavo Nurmi -kultasetelien valmistuksessa on käytetty patentoitua Aurum-teknologiaa, jossa setelin sisältämä ohut kultakerros suojataan polymeerilla. Setelit on valmistettu yhteistyössä Paavo Nurmi Gamesin kanssa ja se on mahdollistanut vuosikymmeniä vanhojen autenttisten valokuvien käytön setelien kuva-aiheissa.

 

Neljän setelin kokoelma

Paavo Nurmen kultasetelikokoelma sisältää neljä kultaseteliä:

 • Helsinki 1952
 • Antwerpen 1920
 • Pariisi 1924
 • Amsterdam 1928

Setelit on valmistettu yhteistyössä Paavo Nurmi Gamesin kanssa. Osa myyntituotoista ohjataan Paavo Nurmen urheilijaperinnön vaalimiseen.