Colosseumin rakennuttaja lähes 2 000 vuotta vanhassa hopearahassa

Mikä on vanhin kotoasi löytyvä esine? Nyt voit saada aidon ja alkuperäisen Rooman keisari Vespasianuksen hopeadenaarin kaukaa lähes 2 000 vuoden takaa! Näin vanhoja esineitä näkee yleensä vain museoissa, mutta tämä Colosseumin rakennuttajana tunnetun Vespasianuksen hopeadenaari on ulottuvillasi laadukkaana keräilykappaleena vieläpä etuhintaan.

  • Alkuperäinen Rooman keisari Vespasianuksen hopeadenaari
  • Hopeapitoisuus jopa 90 %
  • Lyöty vuosien 69–79 aikana
  • Asiantuntijan valitsema ja tarkastama laadukas alkuperäisraha
  • Lahjaksi englanninkielinen Rooman valtakunnan noususta ja keisari Vespasianuksesta kertova kirjanen

Saat hopeadenaarin vain hintaan vain 239 euroa (norm. 269 euroa, maksamme toimituskulut puolestasi) – säästät 30 euroa!

Vuosisatojen takaisia rahoja muinaisesta Roomasta

Rooman valtakunnan rahat ovat nykyään erittäin suosittuja keräilykappaleita ympäri maailman, etenkin laadukkaina yksilöinä. Tilaamalla Vespasianuksen hopeadenaarin aloitat uuden Rooman valtakunnan nousu ja tuho -kokoelman, joka kertoo Rooman värikkään historian kymmenen hyväkuntoisen antiikkirahan avulla!

  • Rooman ja samalla koko Euroopan historiasta kertovia rahoja
  • Kukin raha edustaa tiettyä Rooman valtakunnan aikakautta
  • Yksilöllistä tietoa jokaisesta rahasta
  • Monet rahat ovat hopeaa – osan hopeapitoisuus on jopa 90 %
  • Kymmenien sukupolvien ajan säilyneitä laadukkaita alkuperäisrahoja

Aitoja antiikkirahoja alk. 59 euroa!

Jatkossa saat Rooman valtakunnan nousu ja tuho -kokoelman rahoja noin kuukauden välein. Kokoelmaan kuuluu kaikkiaan 10 rahaa, jotka edustavat Rooman valtakunnan eri aikakausia. Lähetysten hinnat vaihtelevat rahojen saatavuuden mukaan (n. 59–395 euroa). Suomen Moneta maksaa toimituskulut puolestasi. Kaikilla lähetyksillä on 14 päivän palautusoikeus ja voit jatkaa keräämistä niin kauan kuin itse haluat.

Asiantuntijoiden valitsemia ja tarkastamia

Yhteistyökumppaninamme toimivan kansainvälisen Coins & History Foundationin asiantuntijat ovat tehneet suuren työn kerätessään ja tarkastaessaan roomalaisia rahoja. Monet nykypäivään säilyneet roomalaisrahat ovat heikkolaatuisia, mutta mittavan työn tuloksena syntynyt upea uutuuskokoelma sisältää vain laadukkaita ja varmistetusti aitoja alkuperäisrahoja Rooman vallan ajalta.

Tekniset tiedot
Nimellisarvo:
Denaari
Materiaali:
noin 90 % hopeaa
Lyöntivuodet:
69-79 jKr.
Halkaisija:
n. 19 mm
Paino:
n. 3.6 g

Tiesitkö tämän Colosseumista?

Massiiviselle Colosseumille mahtui parhaimmillaan kymmeniä tuhansia katsojia, joita viihdytettiin muun muassa gladiaattoriotteluilla, metsästysnäytöksillä sekä tunnettujen taistelujen toisinnoilla. Kertoman mukaan Colosseum pystyttiin jopa täyttämään vedellä meritaisteluesityksiä varten.

Viimeisimmät tiedot Colosseumilla pidetyistä kilpailuista ovat 500-luvulta. Tämän jälkeen areenaa käytettiin muun muassa asuinpaikkana, hautausmaana, kivilouhoksena ja kristillisenä pyhäkkönä. Vuosien varrella Colosseum on vaurioitunut maanjäristysten ja kivenryövääjien takia, mutta on silti yksi parhaiten säilyneistä roomalaisista rakennuksista. Se esiintyy myös Italian 5 sentin rahassa.

Tiesitkö tämän denaarista?

Denaari oli todellinen Rooman rahamaailman valtias: se toimi lähes 500 vuoden ajan valtakunnan hopeisena päärahana auttaen Roomaa nousemaan suurvallaksi. Denaaria kopioitiin, minkä lisäksi se levisi ennätyksellisen laajalle alueelle: denaareja on löydetty jopa Skandinaviasta ja Intiasta saakka. Denaarin vaikutus näkyy nykyajan rahoissa: esimerkiksi monissa arabimaissa käytössä oleva dinaari on saanut nimensä tästä yli 2 200 vuotta siten syntyneestä mestariteoksesta.