Suomalainen raha 150 vuotta

Vuonna 2010 tuli kuluneeksi 150 vuotta Suomen rahaa koskevan asetuksen antamisesta. Juhlavuoden kunniaksi lyötiin ensin kultaraha ja osa sen komeasta kuva-aiheesta ikuistettiin suomalaiseen erikoiseuroon. Kiehtova kuviointi on kuvanveistäjä Reijo Paavilaisen käsialaa.

Erikoiseuroa koristava Suomen leijona on kuvattu poikkeuksellisella tavalla, sillä sen ääriviivat on uurrettu rahan pintaan. Kuviota täydentää sommitelma, jossa on mukana suomalaisten rahojen arvomerkinnöissä esiintyneitä numeroita.

Tiesitkö: Vuoden 2010 erikoiseuro on ensimmäinen käyttöraha, jossa näkyy Suomen Rahapajan uusi leijonatunnus.

Erikoiseurojen suosio on kasvanut keräilijöiden keskuudessa vuosi vuodelta. Erikoiseuroja on yhä vaikeampi saada haltuunsa etenkin käyttämättöminä ja ulkoasultaan virheettöminä.

Kun tilaat erikoiseuron etuhintaan 2 euroa 2 eurolla + toimituskulut 4,95 euroa, pääset samalla mukaan uuteen Kansainväliset erikoiseurot -kokoelmaan. Kokoelmaan on valittu yksi kiinnostava erikoiseuro jokaisesta euromaasta. Katso lisätiedot ja tilaa viivyttelemättä!

Tekniset tiedot
Nimellisarvo:
2 €
Metalli:
CuNi25, CuZn20Ni5/Ni/CuZn20Ni5
Halkaisija:
25,75 mm
Paino:
8,5 g
Laatu:
unc (käyttämätön)
Lyöntivuosi:
2010
Lyöntimaa:
Suomi
Lyöntimäärä:
1 600 000 (unc)

Kansainväliset erikoiseurot -kokoelma

Tilatessasi Suomalainen raha 150 vuotta -erikoiseuron pääset samalla mukaan uutuus kokoelmaan Kansainväliset erikoiseurot. Se sisältää valmiiksi valittuja kiinnostavia erikoiseuroja jokaisesta euromaasta. Takaamme sinulle täydellisen kokoelman – saat kuitenkin jatkaa keräilyä juuri niin kauan kuin itse haluat!

Jatkolähetykset sisältävät kaksi erikoiseuroa oheismateriaaleineen pääsääntöisesti yhteishintaan 22 euroa (+ toimituskulut 4,95 euroa). Lähetykset tulevat kätevästi suoraan kotiisi noin kolmen viikon välein. Huomaa: Pienoisvaltioiden (Andorra, Monaco, San Marino, Vatikaanivaltio) lyöntimäärät ovat poikkeuksellisen pieniä, mikä vaikuttaa myös hintatasoon.

Tilaajalahjana saat näyttävän Kansainväliset erikoiseurot -keräilykansion, josta löydät paikan jokaiselle euromaalle.

Jatkat keräilemistä joustavasti sinulle sopivan ajan. Kaikilla lähetyksillämme on myös täysi 14 päivän palautusoikeus.

Tilaa heti ja varmista itsellesi kysytty erikoiseuro!