Olympia-aiheinen juhlaraha Tokion 1964 kesäkisojen kunniaksi

Vuoden 1964 Tokion olympialaisten hopearaha on osa olympiahistoriaa. Kyseessä on Helsingin kesäkisojen jälkeen vasta toinen olympialaisia kunnioittava juhlaraha. Samalla se palauttaa mieliin Aasian mantereella järjestetyt ensimmäiset olympialaiset. 

 • Vuoden 1964 kesäolympialaisia kunnioittava juhlaraha
 • aitoa 60 % hopeaa
 • Muisto ensimmäisistä Aasian mantereella järjestetyistä olympialaisista
 • Keräilijöiden suosikki – varmista heti omasi!
 • Toimitustakuu Hopeiset olympiamuistot -kokoelmaan

Saat vuoden 1964 Tokion olympialaisia kunnioittavan juhlarahan nyt etuhintaan vain 29 eurolla (norm. 39 euroa + toimituskulut 6,95 euroa). Me maksamme toimituskulut puolestasi!

Hopeiset olympiamuistot -kokoelma

Tokion olympialaisia kunnioittavan juhlarahan myötä saat toimitustakuun Hopeiset olympiamuistot -kokoelmalle. Uutuuskokoelma kattaa yhteensä 10 hopearahaa 1950-luvulta 2010-luvulle asti. Voit kerätä juuri niin monta rahaa kuin haluat. Kaikki rahat ovat asiantuntijoidemme tarkastamia hyväkuntoisia isäntämaiden virallisia juhlarahoja.

Turvallista keräilyä

Saat Hopeiset olympiamuistot -kokoelman seuraavat rahat yksi kerrallaan noin kuukauden välein. Jatkolähetysten hinta vaihtelee 39 eurosta 119 euroon (+ toimituskulut 6,95 euroa). Toisen lähetyksen mukana saat veloituksetta keräilykotelon, jossa hopeiset olympiamuistot säilyvät tulevinakin vuosikymmeninä.

Keräilysi on täysin turvallista, sillä kullakin lähetyksellä on täydellinen 14 päivän palautusoikeus. Voit kartuttaa kokoelmaasi niin pitkään kuin itse haluat. 

Lue kokoelmaan kuuluvista rahoista lisää Lisätietoa-välilehdeltä.

Tekniset tiedot
Materiaali:
60 % hopea
Nimellisarvo:
100 jeniä
Halkaisija:
22,5 mm
Paino:
4,8 g
Lyöntivuosi:
1964
Julkaisijamaa:
Japani
Lyöntimäärä:
80 000 000 kpl

70 vuotta nykyajan olympialaisia kunnioittavia juhlarahoja

Hopeiset olympiamuistot -kokoelma vie Sinut kesäkisojen kutkuttaviin tunnelmiin olympia-aiheisten juhlarahojen myötä. Kokoelmassa on mukana 10 virallista hopearahaa eri vuosikymmeniltä.

HUOM! Rahojen kuva-aiheet saattavat vaihdella saatavuuden mukaan (olympiarahoista lyödään yleensä useita versioita eri kuva-aiheilla)!

Mukana mm. seuraavat hopearahat:
Helsinki 1952
 • Ensimmäinen moderneja olympialaisia kunnioittava raha
 • Suomen ensimmäinen juhlaraha

Suomalainen juhlarahaperinne sai alkunsa tästä Helsingin olympialaisten yhteydessä lyödystä hopearahasta. Ensimmäisellä juhlarahalla on erityisen suuri keräilyarvo, sillä kyseessä on samalla myös maailman ensimmäinen nykyaikaisten olympialaisten kunniaksi lyöty muistoraha.

München 1972
 • Ensimmäinen kisamaskotti: mäyräkoira Waldi
 • Lasse Virénin 2 olympiakultaa ja legendaarinen kaatuminen 

Olympiarahoihin on perinteisesti lyöty järjestävän kaupungin, ei maan, nimi. Vuoden 1972 Münchenin olympiarahojen ensimmäinen erä lyötiin kuitenkin GERMANY-tekstillä. Kokoelman kerääjille onkin nyt tarjolla harvinaisempi juhlaraha Münchenin kisoista.Los Angeles 1984
 • Ennätysmäärä osanottajamaita itäblokin boikotista huolimatta
 • Carl Lewis voitti neljä kultamitalia

Yhdysvaltalainen pikaruokajätti järjesti kisojen alla arpajaiset, jossa palkintoina oli ilmaisia hampurilaisia, ranskalaisia ja colajuomaa aina, kun yhdysvaltalainen urheilija voitti mitalin. Lajeiksi valittiin omille urheilijoille ”ei niin varmoja” mitalilajeja. Vaan toisin kävi, kun itäblokin maat boikotoivat kisoja, USA saalisti yhteensä 174 mitalia. Kampanjasta tuli yhtiön menestyksekkäin – mutta myös kallein.

Kokoelmaan kuuluvat rahat
Helsinki 1952
Tokio 1964
München 1972
Moskova 1980
Los Angeles 1984
Atlanta 1996
Sydney 2000
Ateena 2004
Peking 2008
Rio de Janeiro 2016