Pietari I Suurta kuvaava 500 ruplaa

Harvinaisen kookas

Pietari I Suurta kuvaava 500 ruplaa

Arvostele ensimmäisenä!

0
  • Venäläinen seteli 1900-luvun alusta
  • Aiheena maan ensimmäinen keisari Pietari I Suuri
  • Todellinen setelitaiteen mestariteos
  • Tyyppi: Yksittäistuote
  • Saatavilla oleva määrä: Vielä saatavilla
Hinta: 49,00 €

Suuri raha ja suuri hallitsija

 

Pietari I Suuri hallitsi Venäjää vuodet 1682–1725. Hän nousi tosin varsinaisesti valtaan vasta vuonna 1689 pistäen saman tien tuulemaan – toimelias nuori hallitsija uudisti aktiivisesti niin hallintoa kuin armeijaakin nostaen Venäjän kansainvälisesti arvostetuksi valtioksi. Vuonna 1721 hänet julistettiin Venäjän ensimmäiseksi keisariksi.

Pietari I Suuri oli todella lempinimensä veroinen. Suuri on myös hänen kunniakseen vuonna 1912 julkaistu seteli. Kyseessä on itse asiassa yksi maailman kookkaimpia rahoja (27,5 x 12,5 senttimetriä), jonka voit nyt saada itsellesi edulliseen hintaan!

 

  • Venäläinen 500 ruplan raha 1900-luvun alusta
  • Kooltaan harvinaisen suuri raha
  • Todellinen setelitaiteen mestariteos
  • Aiheena legendaarinen Pietari I Suuri

 

Venäjän uudistaja

 

Pietari I Suuri muistetaan Venäjän nykyaikaistajana, joka ei pelännyt työntekoa. Pietari I Suurella oli monia loistavan hallitsijan piirteitä – hän oli pitkäjänteinen, energinen ja loputtoman tiedonhaluinen. Pietari I Suuri matkusteli ympäri Eurooppaa keräten ideoita oman maansa kehittämistä varten. Hän teki jopa salaa töitä laivanrakentajana pystyäkseen tehostamaan Venäjän laivastoa.

Pietari I Suuri aloitti Venäjän keisarikunnan tarinan. Tarina päättyi puolestaan vuonna 1917 Nikolai II:een, joka oli julkaissut vain muutama vuosi aiemmin Pietari I Suurta kunnioittavan 500 ruplan setelin. Seteli yhdistää täten sekä Venäjän ensimmäisen että viimeisen keisarin.

Hinta:49,00 €
Tekniset tiedot
Nimellisarvo:
500 ruplaa
Laskettu liikenteeseen:
1912
Koko:
274 x 128 mm
Vesileima:
Pietari Suuren muotokuva
Venäjän valtionpankin allekirjoittajat:
E. Pleske, S. Timashev, A. Konshin, I. Shipov
Etupuoli:
Keisarillinen vaakuna (kaksipäinen kotka), nimellisarvo, sarjanumero, allekirjoitukset, vuosiluku, Nikolai II:n monogrammi
Taustapuoli:
Pietari Suuren muotokuva, istuva prinsessa, nimellisarvo Vesileima: Pietari Suuren muotokuva

Setelin takasivulla on Pietari I Suuren muotokuva, joka löytyy myös vesileimasta. Hänen vierellään on naishahmo, jonka uskotaan symboloivan Venäjää. Rahan värikkäällä etusivulla on Venäjän keisarikunnan vaakuna, allekirjoitukset ja vuosiluku 1912.