Varmista itsellesi pala historiaa itsenäisyyden alkuajoilta:
Suomen 25 penniä 1918

Setelihistoriastamme löytyy tiettyjä erikoisuuksia, joista yksi on tässä: maamme ainoa liikkeeseen laskettu 25 pennin seteli. Tämä seteli on monella tapaa poikkeuksellisen kiehtova ja täten myös tavoiteltu: se on paitsi kooltaan ennätyksellisen pieni, myös ensimmäisiä itsenäisyyden ajan seteleitämme.  

  • Pitkän rahahistoriamme ainoa liikkeeseen laskettu 25 pennin seteli
  • Valmistettu vain parin vuoden ajan
  • Laadukas keräilykappale – mukana aitoustodistus
  • Toimitustakuu Seteleiden vuosikymmenet -kokoelman muille seteleille
  • Saat nyt setelistä 5 euron asiakasedun! Maksat vain 29,50 euroa (norm. aloitushinta 34,50 euroa, maksamme toimituskulut puolestasi).

Merkittävä osa 25 penniä 1918 -seteleistä on tuhottu ajan saatossa, joten seteliä on saatavilla meidänkin kauttamme vain rajoitetusti. Varmista omasi nyt etuhintaan 29,50 euroa (norm. aloitushinta 34,50 euroa), maksamme toimituskulut puolestasi!

Klassikkoja itsenäisen Suomen vuosikymmeniltä

Erityisen 25 pennin setelin myötä aloitat matkasi markan historiaan. Saat näyttävän kokoelman laadukkaita kotimaisia seteleitä, joista vanhinta käytettiin maamme astuessa itsenäisten valtioiden joukkoon. Loput setelit edustavat markan eri vuosikymmeniä itsenäisessä Suomessa!

  • Läpileikkaus markan historiaan itsenäisyyden ajalta
  • Alkuperäisiä markkoja itsenäistymisen ajalta markan viimeisiin hetkiin saakka
  • Täydellinen kokoelma 10 setelillä, mutta vain 9 lähetyksellä!
  • Asiantuntijoidemme huolella tarkastamia laadukkaita keräilykappaleita
  • Lahjaksi kansio seteleitä varten (1. lähetys) ja suurennuslasi (3. lähetys)

Kukin kokoelman seteli on oman vuosikymmenensä klassikko. Kokoelma on valmiina kuin aikajana Suomen itsenäisyyden ajalta, sillä seteleiden kuva-aiheet ovat kunkin vuosikymmenen tyylin mukaiset. Ne kertovat meidän suomalaisten tarinaa.

Jatkolähetysten hinnat vaihtelevat seteleiden saatavuuden mukaan (49–149 euroa + toimituskulut 6,95 euroa, arvokkaimmat setelit toimitetaan kokoelman lopussa).

 

Jatkossa tulet saamaan historiallisen suomalaissetelin yhden kerrallaan noin kuukauden välein. Kokoelma sisältää 10 seteliä, mutta vain 9 lähetystä – saat kolmannessa lähetyksessä kaksi seteliä yhtä aikaa. Lisäksi saat lahjaksi kansion seteleillesi (1. lähetys) ja kätevän suurennuslasin (3. lähetys).

Kokoelmassa ovat mukana mm. Paasikiveä kuvaava rahauudistuksen aikainen 10 markkaa, sotien jälkeinen muodoltaan poikkeuksellinen 100 markkaa ja Väinö Linnaa kuvaava 20 markkaa, jolla jätimme jäähyväiset markalle. Jatkolähetysten hinnat vaihtelevat seteleiden saatavuuden mukaan (49–149 euroa + toimituskulut 6,95 euroa, arvokkaimmat setelit toimitetaan kokoelman lopussa). Pidätämme oikeuden hintamuutoksiin. 

Kerää niin kauan kuin itse haluat!

Kokoelman kerääminen on täysin turvallista, sillä jokaisella lähetyksellä on 14 päivän palautusoikeus ja jatkat keräämistä niin kauan kuin itse haluat.

Tekniset tiedot
Laskettu liikkeeseen:
1918
Paino:
Suomen Pankin setelipaino
Koko:
80 x 45 mm
Valmistettu:
1918-1920
Poistettu liikkeestä:
1.7.1945
Suunnittelija:
Väinö Blomstedt
Etupuoli:
kukkaiskoriste, nimellisarvo, sarjanumero, allekirjoitukset
Kääntöpuoli:
nimellisarvo, Suomen Pankki
Seteliä valmistettu:
19 148 000 kpl