Kokoelmasi kruunuksi Suomen ensimmäinen kultaraha!

Mikä täydentäisikään kansiosi paremmin kuin historiallinen suomalainen kultaraha! Maamme ensimmäinen 10 markan kultaraha on hyvin kysytty yli 100 vuotta vanha keräilykappale, jota koristaa Suomen oma leijona.

  • Suomen ensimmäinen ja ainoa 10 markan käyttökultaraha
  • Aitoa 90 % kultaa
  • Kuva-aiheena Venäjän kaksipäinen kotka ja Suomen leijona
  • Saatavilla vain pieni erä kauttamme
  • Laadukas keräilykappale
  • Hinta vain 479 euroa (maksamme toimituskulut puolestasi), valitse Avarda-lasku ja maksa miten sinulle sopii! *

Sinulla on jo valmiina Kansakuntamme Leijona -keräilykansio: kruunaa se nyt komealla kultamarkalla! Toimi heti, sillä aitoja ja alkuperäisiä 10 markan kultarahoja ei riitä kaikille.

Kotimainen kultaklassikko

Nykyään tuntuu uskomattomalta ajatella, että kultarahoja on ollut liikkeessä käyttörahoina. Näin on kuitenkin ollut – myös Suomessa. Suomen suuriruhtinaskunta liittyi kultakantaan vuonna 1878 ottaen samalla käyttöön 10 ja 20 markan kultarahat. Kumpaankin kultarahaan ikuistettiin Venäjän kaksipäinen kotka sekä Suomen leijona. Julkaisijamaa laitettiin selkeästi näkyville: FINLAND SUOMI. Kumpaakin kultarahaa lyötiin vuosien 1878–1913 aikana, mutta ei suinkaan säännöllisesti.

Hyvälaatuiset kultamarkat ovat nykyään harvassa, mutta Sinä voit saada yhden niistä itsellesi! Saat 10 markan kultarahan mukana sen aitouden takaavan todistuksen. 

* Valitse Avarda-lasku ja maksa miten sinulle sopii!
Kun valitset tilauksen yhteydessä maksutavaksi Avarda-laskun voit tuotteen saapuessa päättää maksatko laskun kerralla vai haluatko jakaa laskun kätevästi osiin. Saat itse vapaasti päättää erien lukumäärän ja suuruuden. Näet maksettavan vähimmäismäärän helposti laskultasi (kuitenkin aina vähintään 8€). Maksamaton osuus siirtyy sinun nimiisi avattavalle tilille, ja voit maksaa ostoksesi joustavasti omaan tahtiin. Tiliasiakkaana saat laskun ja tiliotteen kerran kuussa. Lisätietoja: www.suomenmoneta.fi/verkkokauppa/maksaminen

Kansainvälisesti palkittu kultaraha

Kun Suomi liittyi kultakantaan, Suomen markka sai saman arvon kuin Ranskan frangi. Suomen ensimmäiset kultamarkat eivät jääneet Ranskassa huomiotta, sillä ne vietiin heti julkaisuvuotenaan Pariisin maailmannäyttelyyn. Siellä nämä elegantit suomalaisrahat palkittiin hopeamitalilla!

Varmista nyt itsellesi palkittua suomalaista rahataidetta: 10 markan kultaraha kaukaa Suomen suuriruhtinaskunnan ajalta. Toimi kuitenkin pian, sillä voimme taata kultamarkan vain nopeimmille tilaajille.

Tekniset tiedot
Metalli:
90,0 % kultaa
Nimellisarvo:
10 markkaa
Halkaisija:
18,9 mm
Paino:
3,226 g
Lyöntivuosi:
1879
Lyöntimaa:
Suomi