Samanlaisia rahoja löydettiin Ulvilan kätköstä:
Kolme hopeista artigia 1300-luvulta

Rahakätköt antavat tärkeää tietoa menneestä ajasta ja tuolloisesta rahankäytöstä. Sinulle avautuu nyt hieno tilaisuus tutustua Suomen suurimpaan keskiaikaiseen rahakätköön, joka löydettiin vuonna 2004 Ulvilasta. 

Saat yhdellä kertaa kolme hopeista artigia, jotka liittyvät läheisesti maamme rahahistoriaan: samanlaisia rahoja löydettiin Ulvilan kätköstä!

  • Ulvilan kätköstä kertovat yli 600 vuotta vanhat hopearahat
  • Laadukkaita alkuperäislyöntejä
  • Rahat toimitetaan akryylikehyksessä ja tyylikkäässä rasiassa
  • Hinta vain 287 euroa (maksamme toimituskulut puolestasi)

Hopearahoja ulkomailta

Baltian alueelta peräisin olevat hopeiset artigit kertovat millaisia yhteyksiä Suomella on ollut aikoinaan muualle Eurooppaan. Vaikka Suomi oli tuolloin osa Ruotsin valtakuntaa, maassamme käytettiin myös baltialaisia rahoja. Kokonaisuuteen kuuluvat rahat ovat Johann I Viffhusenin, Robin von Eltzin ja Wennemar von Brüggenein lyöttämät – samojen henkilöiden julkaisemia rahoja löytyi Ulvilan kätköstä.

Kaikki kokonaisuuden hopearahat ovat todistetusti Suomessa tunnettuja alkuperäislyöntejä. Varmista omasi pian, sillä rahoja on saatavilla rajoitetusti!

Piispan ja suurmestareiden hopearahat

Hopearahoista vanhin on Tarton piispan Johann I Viffhusenin lyöttämä. Hänen arvioidaan toimineen virassa noin vuodet 1343–1373. Hänen rahoissaan on usein muotokuva, soihtu, miekka ja avain. 

Kaksi muuta hopearahaa ovat Liivinmaan ritarikunnan suurmestareiden lyöttämiä. Vanhemman niistä on julkaissut Robin von Eltz, joka toimi virassa vain vuodet 1385–1389. Toinen hopearahoista on puolestaan hänen seuraajansa Wennemar von Brüggenein (virassa 1389–1401) lyöttämä. Suurmestareiden rahojen kuva-aiheisiin kuuluvat ristiä kuvaava vaakuna ja risti ympärillään pieniä palloja.

Muistathan, että tilauksen tekeminen on täysin turvallista, sillä lähetyksellä on täydellinen 14 päivän palautusoikeus. Et sitoudu muihin tilauksiin.

Tekniset tiedot
Maa:
Liivinmaa
Materiaali:
Hopea
Lyöntivuodet:
1363-1420
Paino:
n. 0,5 – 1, 5 g
Halkaisija:
18-22 mm