Yli 120 vuotta vanha kultaklassikko täältä Pohjolasta:
Kuningas Oskar II:n 5 kruunua

Sanotaan, että Ruotsin Oskar II:n myötä hautaan meni kokonainen aikakausi. Oskar II oli valistunut hallitsija, jonka diplomaattisia taitoja tarvittiin ja arvostettiin kansainvälisellä tasolla. Hyvin arvostettuja ovat myös hänen lyöttämänsä kultaiset kruunut, jotka edustavat kultakanta-ajan eleganssia hienoimmillaan.

Nyt voit varmistaa itsellesi upean muiston yli 120 vuoden takaa: aidon Oskar II:n 5 kruunun kultarahan!

 • Kysytty kultaklassikko kuningas Oskar II:n ajalta
 • Kultapitoisuus 90 %
 • Valmistettu vuosien 1881–1901 aikana
 • Laadukas asiantuntijan valitsema ja tarkastama alkuperäisraha
 • Vain rajoitetusti saatavilla kauttamme

”Kultarahat ovat keräilymaailman kuninkaallisia – nämä vanhat kultakanta-ajan klassikot ovat erityisen arvostettuja ympäri maailman!”

Esko Larkka, Suomen Monetan numismatiikan asiantuntija

Saat alkuperäisen Ruotsin kuningas Oskar II:sta kuvaavan 5 kruunun kultarahan vain hintaan 399 euroa (me maksamme toimituskulut puolestasi).

Kuningas Oskar II:n kaudella Ruotsissa tapahtui monia merkittäviä asioita: Norja erosi maiden välisestä personaaliunionista, minkä lisäksi Ruotsia kauan palvellut riikintaaleri sai siirtyä syrjään kruunun tieltä. Kruunu toimii Ruotsin valuuttana vielä tänäkin päivänä!

Pohjolan kulta-aarteet ulottuvillasi

Tilaamalla Oskar II:n kultakruunun pääset mukaan uuteen Pohjolan kulta-aarre -kokoelmaan, joka keskittyy poikkeuksellisen loistokkaaseen ajanjaksoon: ensimmäiseen kultakantaan. Kokoelma sisältää neljä alkuperäistä kultarahaa täältä Pohjolasta – mukana on mm. Suomen suuriruhtinaskunnan 10 markkaa!

 • Neljä laadukasta kultakanta-ajan klassikkoa Pohjolasta
 • Kaikki rahat ovat aitoa 90 % kultaa
 • Saat kokoelman kerääjänä hienot lahjat!
 • Nopea kerätä – vain neljä lähetystä!

Varmista nyt itsellesi alkuperäisiä kultarahoja täältä Pohjolasta, jotka ovat kansainvälisesti kysyttyjä keräilykappaleita!

Lue lisää kokoelmasta Lisätietoja-välilehdeltä!

Saat kaiken tämän LAHJAKSI:

 • Suomen rahahistoriasta kertova kirjanen (2. lähetys)
 • Tyylikäs musta sulkakynä (3. lähetys)
 • Aitoja 24 karaatin kultahiutaleita sisältävä pieni pullo (3. lähetys)
 • Puinen keräilykansio rahoillesi (3. lähetyksen jälkeen)

Pohjolan kulta-aarre

Jatkossa tulet saamaan aitoja yli 100 vuotta vanhoja kultarahoja noin kuukauden välein. Kokoelmaan kuuluu vain neljä rahaaJatkolähetysten hinnat ovat noin 539–640 euroa, Suomen Moneta maksaa toimituskulut puolestasi (pidätämme oikeuden hinta- ja tuotemuutoksiin, johtuen kultarahojen saatavuuden vaihtelusta).

Kokoelman 4 rahaa kattaa rahahistoriallisesti tärkeän kultakanta-ajanjakson 1800-luvun lopulta -1900-luvun alkuun (1873-1909), jossa myös autonominen Suomi oli mukana omalla 10 mk rahallaan.
 • 5 kr Oskar ll 1881–1901
 • 10 mk 1878–1913
 • 10 dkk Frederik Vlll 1908–1909
 • 10 kr Oscar ll 1873–1901

Kerää niin kauan kuin itse haluat!

Kokoelman kerääminen on täysin turvallista, sillä jokaisella lähetyksellä on 14 päivän palautusoikeus ja jatkat keräämistä niin kauan kuin itse haluat. Voit helposti hallinnoida tilaustasi asiakaspalvelumme kautta – voit joko soittaa numeroon 010 80 80 40* (palvelemme arkisin klo 9–15) tai lähettää sähköpostia osoitteeseen info@suomenmoneta.fi

* Puhelun hinta lankaverkosta 0,0835 €/puhelu + 0,0655 €/min ja matkapuhelinverkosta 0,0835 €/puhelu + 0,1805 €/min. Tuotteillamme on 14 päivän palautusoikeus (katso www.suomenmoneta.fi/palautusopas tai kysy asiakaspalvelustamme).


Valitse Avarda-lasku ja maksa miten sinulle sopii! 
Kun valitset tilauksen yhteydessä maksutavaksi Avarda-laskun voit tuotteen saapuessa päättää maksatko laskun kerralla vai haluatko jakaa laskun kätevästi osiin. Saat itse vapaasti päättää erien lukumäärän ja suuruuden. Näet maksettavan vähimmäismäärän helposti laskultasi (kuitenkin aina vähintään 8€). Maksamaton osuus siirtyy sinun nimiisi avattavalle tilille, ja voit maksaa ostoksesi joustavasti omaan tahtiin. Tiliasiakkaana saat laskun ja tiliotteen kerran kuussa. Lisätietoja: www.suomenmoneta.fi/verkkokauppa/maksaminen

Tekniset tiedot
Kultapitoisuus:
90 %
Nimellisarvo:
5 kruunua
Lyöntivuodet:
1881–1901
Halkaisija:
16 mm
Paino:
2,24 g
Alkuperämaa:
Ruotsi
Tunnuspuoli:
Ruotsin ja Norjan kuningas Oskar II:n profiilikuva, lyöntivuosi, teksti: OSCAR II SVERIGES OCH NORGES KONUNG (Oskar II Ruotsin ja Norjan kuningas)
Arvopuoli:
Kolme kruunua, laakerinlehvät, nimellisarvo