Suomalaisten juhlarahojen, rahasarjojen ja erikoisrahojen virallinen jakelija

Kirjaudu

Tervetuloa

010 80 80 40
Ostoskorisi on tyhjä.
© Santa Claus Foundation™

Meidän kaikkien tuntema, ainoa ja oikea Joulupukki asuu Korvatunturilla yhdessä Joulumuorin ja tonttujen kanssa. Korvatunturin alueella sijaitsevat Joulupukin lahjapajat, porojen tallit ja tietysti koko alueen sydän – Joulupukin talo. Suuren hirsitalon lämpimään tupaan ovat tervetulleita niin kaikki tontut kuin metsän eläimetkin. Joulupukin talosta löytyy aina ruokaa ja majapaikka hyväntahtoisille kulkijoille.

Tontut valmistautuvat joka vuosi tulevaan jouluun opiskelemalla uusia asioita. Koulutyö onkin osa tonttujen keväistä arkipäivää. Silloin opetellaan vieraita kieliä, jotta osataan vastata erimaalaisten lasten kirjeisiin. Lisäksi harjoitellaan hyviä tapoja ja keskustellaan siitä, mikä on oikein ja väärin sekä kuinka luontoa tulisi kunnioittaa. Jokaisen koulupäivän aluksi Joulupukki pitää pienille tontuille aamunavauksen, jossa hän muistuttaa, miten tärkeää on olla avuksi lähimmäisilleen.

Kesällä Korvatunturillakin otetaan vähän rennommin ja vietetään yhteistä aikaa leikkien ja askarrellen. Syksy ja joulunaika ovat Korvatunturin kiireisintä aikaa, sillä silloin valmistetaan lahjat ja vastataan Joulupukille tulleisiin kirjeisiin.

Joulupukin talon sydämessä, suuren takan vieressä on Joulupukin oma nojatuoli. Tuolin vieressä olevasta arkusta pukki nostaa iltaisin syliinsä suuren punaisen Nimien Kirjan. Kultaisilla soljilla suljettuun kirjaan on kirjoitettu kaikkien niiden lasten nimet, joista tontut ovat Joulupukille kertoneet. Tarinat oikeudenmukaisista ja toisistaan huolta pitävistä lapsista saavat Joulupukin joka ilta hymyilemään ja miettimään tulevaa joulua.

Tuvassa olevan takan päällä kiiltelee Joulupukin taikalipas. Joulun aikaan pukki nostaa lippaan tuvan suurelle pöydälle. Taikalippaaseen on vain yksi avain, jota hän säilyttää aina taskussaan. Lippaan avatessaan Joulupukki saa käyttöönsä joulun salaiset taiat. Niiden ansiosta porot osaavat lentää ja aattoaamuna vielä keskeneräiset lahjat saadaan viimehetkillä valmiiksi.

Tuvassa on myös paljon erikokoisia ovia. On suuria ovia suurille eläimille ja suurille lahjoille sekä pieniä ovia, joita ihan pienimmätkin tontut ylettyvät avaamaan. Kerrotaan, että kukaan ei ole kulkenut kaikista ovista ja että vain Joulupukki tietää, minne kaikki ovet johtavat.

Tuvan yläkertaan menevien portaiden takana on Joulupukin salainen luukku. Lattiassa olevan luukun kautta pukki pääsee laskeutumaan alas talon kellariin, jossa sijaitsee Korvatunturin komentokeskus. Kellarissa kymmenet tietokoneet ottavat viestejä ja kirjeitä vastaan tontuilta ja lapsilta ympäri maailman. Suuret kuuntelulaitteet välittävät Joulupukin tietoon pienetkin kuiskaukset ja kymmenet pienet tontut vastaavat Joulupukille lähetettyihin tekstiviesteihin. Monitoreista voidaan tarkkailla lahjojen valmistumista lahjapajan puolella ja suurella punaisella puhelimenluurilla tontut ilmoittavat pajan väelle uusista tilauksista.

Joulupukki on mielissään uudesta tekniikasta. Nykyaikaisilla laitteilla kaikki lahjatoiveet tulevat kirjatuiksi ja lasten osoitteet saadaan suoraan reittikarttoihin. Viime aikoina Joulupukki on viettänyt paljon aikaa internetissä. Sieltä Joulupukki on löytänyt uusia ideoita välittää joulun hyvän tahdon sanomaa ympäri maailmaa. Tontut ovatkin huomanneet Joulupukin silloin tällöin osallistuvan internetissä käytäviin keskusteluihin ja kirjoittaneen ohjeita muun muassa kauralyhteiden laittamisesta linnuille. Mutta suureen tupaan ei Joulupukki tekniikkaa halua. Pukin mielestä joskus on hyvä istua ihan hiljaa, rauhoittua takkatulen ääressä ja vaikkapa laulaa muutama vanha joululaulu yhdessä muorin kanssa.

Yläkerran suuren tuvan takana sijaitsee Joulupukin muorin valtakunta. Valtaisassa keittiössä muori antaa ohjeita keittiötontuille ja maistelee tulevan illan ateriaa. Joulupukin muori on tunnettu suurista pidoistaan ja siitä, että ruoka ei koskaan lopu kesken. Iloisen ja hyväntuulisen muorin kannustavat sanat ja pienen pieni kutitus niskaan eivät koskaan unohdu pienten keittiötonttujen mielestä.

Joihinkin jouluruokiin muorilla on omat salaiset reseptinsä, joita varten keittiössä on suuri punavihreä kansio. Sieltä tontut voivat käydä tarkastamassa ohjeita ruuanlaittoon silloin, kun muori on itse uppoutunut kehittelemään uusia reseptejä. Muorin mielestä joulun rauha ja tunnelma syntyvät uunituoreista pipareista ja tonttujen valmistamista kynttilälyhdyistä tallin edustalle.

Talon pihalla, punaisen tallin edustalla, tallitontut käyvät neuvottelua pajan puutyötonttujen kanssa. Tontut suunnittelevat joulupukin rekeen pieniä säilytyslokeroita karttoja ja lahjalistoja varten. Tontut mittailevat lokeroiden paikkoja ja muistelevat, kuinka pukki nousi viime jouluna porojen vetämässä reessä tähtikirkkaalle taivaalle. Yksi mukana olleista tallitontuista kertoi pitkistä matkoista halki Euroopan ja Amerikan.

Sitä, miten pukki jälleen kerran oli ehtinyt lahjoineen joka paikkaan, eivät tontut täysin tienneet. Yksi tallitontuista oli kuullut kartanpiirtäjätontulta kertomuksen aikavyöhykkeistä ja siitä, että Amerikassa olisi vasta aamu, kun Korvatunturilla oli jo ilta ja aika mennä nukkumaan. Ilman Joulupukin taikalipasta tallitonttu ei kuitenkaan uskonut matkan onnistuneen.

Puutyötontut kertoivat myös, että nykyään Joulupukki ei vie lapsille kaikkia lahjoja vaan vanhemmat ostavat lapsilleen suurimman osan lahjoista. Joulupukki saa päivittäin lasten vanhemmilta yhteydenottoja, joissa he kysyvät lasten lahjatoiveista ja siitä, ovatko lapset olleet reiluja kavereilleen. Vanhemmille Joulupukki muistuttaa, että tärkeintä lahjan antamisessa on ystävyyden viesti ja että lahjan antaminen on vain yksi tapa osoittaa välittämistä.

Kartanpiirtäjätonttu kertoi myös siitä, miten porot löytävät tien takaisin Korvatunturille, jonne kukaan ei tiedä oikeaa reittiä. Kun viimeisetkin lahjat on jaettu ja Joulupukki lähestyy Napapiiriä, kerrotaan Joulupukin sammuttavan satelliittipaikantimet ja antavan pääporolle, Petteri Punakuonolle, reittiohjeita revontulien ja tuulten perusteella. Lapin luonto tietää Joulupukin rekineen palaavan tärkeältä matkaltaan ja ohjaa uupuneet porot oikeaan paikkaan. Joulupukin auttaminen on Lapin luonnolle kunniatehtävä ja silloin tällöin taivaalla saattaakin nähdä revontulten harjoituksia, vaikka jouluun on vielä paljon aikaa.


Korvatunturilla 20.12.2021

Allekirjoitus: Joulupukki 

© Santa Claus Foundation™

© Santa Claus Foundation™

Monetų namaiLa Maison de la Monnaie Belge SPRLNárodní Pokladnice - jeden z hlavních distributorů pamětních mincí a medailíThe London Mint Office. Unrivalled experts in the fascinating world of coins.Samlerhuset. Ingen forpliktelser - 30 dager full returrettLatvijas Monētu namsSuomen Moneta ostaa kiinnostavia ja kysyttyjä juhlarahoja asiakkailta myös takaisinEesti MündiäriMønthuset Danmark. Danmarks største forhandler af mønter og medaljer.