Suomalaisten juhlarahojen, rahasarjojen ja erikoisrahojen virallinen jakelija

Kirjaudu

Tervetuloa

010 80 80 40
Ostoskorisi on tyhjä.

Suomen Moneta on valtiovarainministeriön valtuuttama suomalaisten juhlarahojen valmistuttaja ja virallinen jakelija sekä suomalaisten rahasarjojen ja kahden euron erikoisrahojen virallinen jakelija.

Olemme iloisia ja ylpeitä yhteistyökumppaneistamme, joiden kanssa on kertynyt sekä taloudellista tukea että hyvää mieltä monelle eri taholle. Tässä muutamia esimerkkejä:

Coins & History Foundation on rekisteröity alankomaalainen säätiö, jonka taustalta löytyy numismaattisen maailman keskeisiä toimijoita. Säätiön tarkoituksena on tuoda keräilyharrastusta entistä enemmän esille sekä tarjota mielenkiintoista lisätietoa eri aikakausien rahoista ja mitaleista.

www.coinsandhistoryfoundation.org


Santa Claus Finland

Joulupukki-säätiön virallista tunnusta kantavat keräilytuotteet kartuttavat myös hyväntekeväisyyteen suunnattuja varoja. Tukea ja iloa kohdistetaan lapsille sekä Suomessa että muualla maailmassa.

On ilo ja kunnia tehdä yhteistyötä Suomen Monetan kanssa. Joulupukin brändin ajattomuus, positiivisuus ja vetovoima on onnistuttu erinomaisesti tuomaan osaksi Santa Claus by Suomen Moneta tuoteperhettä. Tuotteet henkivät hyvää tahtoa, antamisen iloa ja välittämistä, ja ne kunnioittavat Suomen luonnon rikkauksia.
Yhteistyö on jatkunut useamman vuoden, ja vuosittain Suomen Moneta on onnistunut tavoitteessaan, ja ennen kaikkea luomaan positiivisen tunteen tavoitellussa kohderyhmässä vuodenajasta riippumatta.

Petri Paarnio
Santa Claus Finland
www.santaclausfinland.fi


Kultakeskus Oy tunnetaan luotettavana, kotimaisena valmistajana.  Korkealaatuisten mitaleiden lisäksi yhteistyönä on syntynyt designkoruja niin nykyisten taitajien kuin esim. Wirkkalan mallien mukaan.

Kultakeskus on Pohjoismaiden ja Baltian johtava jalometallituotteiden valmistaja. Kultakeskuksen valikoimaan kuuluvat arvokorut, taide- ja keräilymitalit, kellot sekä muut yrityslahjat. Pääkonttorimme sijaitsee Hämeenlinnassa.

www.kultakeskus.fi


Moomin Characters Oy Ltd on Muumi-tuotteiden ja tuotemerkin valvonnan virallinen taho. Kaikki Muumilaakson hahmot ovat maailmanlaajuisesti rekisteröityjä tavaramerkkejä. Moomin Characters Oy Ltd vastaa kaikista Muumiin liittyvistä asioista.

www.moomin.com 


Paavo Nurmi -säätiön, Paavo Nurmi Games -kisaorganisaation sekä Nurmen perheen kanssa toteutetut keräilytuotteet levittävät Nurmi-tietoutta ja vaalivat Lentävän suomalaisen urheiluperintöä. 

Paavo Nurmi Games

Paavo Nurmi (13.6.1897 – 2.10.1973) oli maailman kaikkien aikojen suurin juoksija. Hän oli “Juoksijoiden kuningas” ja “Lentävä suomalainen” ja voitti urallaan 12 olympiamitalia, joista yhdeksän oli kultaisia. Paavo Nurmi Games on osa Paavo Nurmen muistoa kunnioittavaa Paavo Nurmi Festivalia. Turun Urheiluliitto järjesti ensimmäiset Paavo Nurmen kisat suurjuoksijalleen Paavo Nurmelle 60-vuotissyntymäpäivälahjaksi kesäkuussa 1957. Paavo Nurmi Games järjestetään vuosittain Paavo Nurmen nimikkostadionilla Turussa ja kilpailu kuuluu Kansainvälisen Yleisurheiluliiton World Athletics Continental Tour Gold -sarjaan yhdeksän muun kaupungin kanssa. Paavo Nurmi Games kuuluu pohjoismaisiin yleisurheilun kärkitapahtumiin Tukholman ja Oslon Timanttiliigan kilpailujen rinnalla.

www.paavonurmigames.fi


Sotiemme Veteraanit -keräyksen kanssa toteutetut mittavat kampanjat ovat tuoneet yli 2 miljoonaa euroa apua tarvitseville veteraaneille. Kunniakansalaisten rivit harvenevat, mutta tukea tarvitaan yhä.

Sotiemme Veteraanit I Sotiemme Naiset -keräys tukee sotiemme veteraaneja, heidän puolisoitaan ja leskiään sekä sotaleskiä niin kauan kuin he apua tarvitsevat.

www.veteraanit.fi


Suomen Jääkiekkoliitto ry:n myötävaikutuksella keräilijämme ovat päässeet nauttimaan Leijonien huikeista MM-saavutuksista konkreettisella tavalla, niin miesten, naisten kuin nuortenkin osalta.

www.finhockey.fi


Suomen kansallismuseossa on järjestetty lukuisia näyttelyitä ja keräilytapahtumia. Kulttuurikummina Suomen Moneta mahdollisti mm. Ulvilan rahakätkön rahojen entisöinnin.

Suomen kansallismuseo on kansallinen kulttuurihistorian museo, jonka yleisökohteisiin kuuluu Kansallismuseon lisäksi 7 museota ja kaksi linnaa. Museon kokoelmissa on noin puoli miljoonaa esinettä.

www.kansallismuseo.fi


Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, joka toimii sen hyväksi, että suomalaiset liikkuisivat enemmän ja menestyisivät huippu-urheilussa. Yhdessä jäsenjärjestöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa rakennamme liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen.

”Uusi Pohjoisen tähdet -kultaharkkokokoelma on konkreettinen osoitus jo vuosia jatkuneesta tuloksekkaasta yhteistyöstä.
Sen ansiosta keräilijät voivat kasvattaa arvokasta kokoelmaa ja osoittaa samalla tukensa suomalaisen olympiahistorian jatkumiseksi
.
Vuosien saatossa Suomelle on kertynyt jo 144 kultaista olympiamitalia. Yhdessä voimme pitää Suomen jatkossakin mitalinsyrjässä kiinni!”

Leena Riekkinen
Asiantuntija
Suomen Olympiakomitea

www.olympiakomitea.fi


Monetų namaiLa Maison de la Monnaie Belge SPRLNárodní Pokladnice - jeden z hlavních distributorů pamětních mincí a medailíThe London Mint Office. Unrivalled experts in the fascinating world of coins.Samlerhuset. Ingen forpliktelser - 30 dager full returrettLatvijas Monētu namsSuomen Moneta ostaa kiinnostavia ja kysyttyjä juhlarahoja asiakkailta myös takaisinEesti MündiäriMønthuset Danmark. Danmarks største forhandler af mønter og medaljer.