Ajankohtaisasiaa, uutisia esimerkiksi Suomen Monetasta tai urheilutiimistämme, tietoa tuoteuutuuksista, historiaa – kaikkea tätä ja paljon muuta löydät blogi-julkaisuistamme.

Stockholms Banco laski yli 360 vuotta sitten liikkeeseen Euroopan ensimmäiset setelit
Stockholms Banco laski yli 360 vuotta sitten liikkeeseen Euroopan ensimmäiset setelit. Setelit tulivat tutuiksi myös täällä Suomessa, sillä pankilla oli haarakonttori Turussa.

Viimeiset markat herättävät nostalgisia muistoja
Tasan 20 vuotta sitten jätimme jäähyväiset Suomen markalle. Monet muistavat vielä hyvin viimeiset markat, joiden aiheiksi pääsivät kaunis luontomme sekä historiamme merkkihenkilöt.

Nostalgiset viimeiset markat
Vuodenvaihteessa tuli kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun euro tuli käyttöön käteisvaluuttana. Sen myötä maatamme yli 140 vuotta palvellut Suomen markka siirtyi historiaan.

Suomen kansallisbaletti 100 vuotta -kultaraha 2022
Suomen kansallisbaletin satavuotinen historia on täynnä myrskyjä ja menestystä, mutta ennen kaikkea se on rakkautta tanssiin. Tanssin olemus ja voima ovat pääosassa myös vuoden 2022 kultarahan kuva-aiheessa, joka kantaa nimeä Kukoistus .

Kuvassa osa maalauksesta Adoration of the Shepherds, Bronzino
Jouluevankeliumi kuuluu monen suomalaisen jouluperinteisiin. Evankeliumi alkaa kuuluisalla julistuksella, jonka teki Rooman keisari Augustus.

Elvis & minä – suomalaisten tarinoita Kuninkaasta -kirja
Elvis Presleyn maailmanlaajuinen suosio jatkuu sukupolvelta toiselle vahvana. Tiedustelimme syitä suosioon Atte Varstalta, jolta on ilmestynyt tänä vuonna Elvikselle omistettu kirja, jossa yli 100 suomalaista kertoo oman tarinansa rakastetusta Rock and rollin kuninkaasta.

Jumalia muistettiin monin eri tavoin – heidän kunniakseen rakennettiin temppeleitä, minkä lisäksi heitä ikuistettiin rahoihin.
Uskonnolla oli erittäin suuri merkitys antiikin Rooman yhteiskunnassa. Uskonto oli osa roomalaisten jokapäiväistä elämää, sillä roomalaiset uskoivat, että kaikki tapahtui jumalten tahdosta. Jumalia muistettiin monin eri tavoin – heidän kunniakseen rakennettiin temppeleitä, minkä lisäksi heitä ikuistettiin rahoihin.

Ahvenanmaan itsehallinto 100 vuotta -erikoiseuro 2021
Erikoiseurojen suosio jatkaa kasvuaan – niin meillä kuin maailmallakin. Eikä ihme, vieväthän ne keräilijän mielenkiintoisten aihealueiden äärelle: historiallisiin hetkiin, taiteeseen, tieteeseen ja kansallisiin ylpeydenaiheisiin.

Suomen lippu
Tiesitkö, että juhannus on ainoa juhla, jolloin Suomen sinivalkoinen lippu saa liehua salossa läpi yön! Tunnetko lipun historiaa ja perinteitä – testaa tietosi visailussa. Oikeat vastaukset löydät visan lopusta.

Neidot rahoissa
Vaaleakutrinen Suomi-neito on meille kaikille tuttu, mutta naispuolisia kansallishahmoja on muillakin mailla. Osa heistä on löytänyt tiensä myös rahojen kuva-aiheiksi. Mistä näitä hahmoja oikein tulee?