Turvallinen ja luotettava keräilijän kumppani jo vuodesta 2000

Kirjaudu

Tervetuloa

010 80 80 40
Ostoskorisi on tyhjä.

Ajankohtaisasiaa, uutisia esimerkiksi Suomen Monetasta tai urheilutiimistämme, tietoa tuoteuutuuksista, historiaa – kaikkea tätä ja paljon muuta löydät blogi-julkaisuistamme.

Muumi-tuotteiden suosio jatkuu
Olemme päässeet toteuttamaan keräilijöiden iloksi jo monia valloittavia Muumi-tuotteita yhteistyössä Moomin Charactersin kanssa. Luvassa on myös ihastuttavia uutuuksia – sitä ennen on hyvä kurkata hieman menneisyyteen!

Kustaa Vaasan lyöttämiä rahoja
Ruotsia ja Suomea hallinneen Kustaa Vaasan nimi on monelle syystäkin tuttu – perustihan hän Helsingin! Tasan 500 vuotta sitten valtaan noussut Kustaa Vaasa liittyy Suomeen monella muullakin tavalla.

Electrum rahoja
Metallirahan synnyinalue sijoittuu Lyydian kuningaskuntaan, joka sijaitsi nykyisen Turkin alueella. Lyydian pääkaupungin Sardisin läpi virtasi Pactolus-joki, joka liittyy merkittävällä tavalla rahahistoriaan. Joessa oli runsaasti hopean ja kullan luonnollista seosta (eng. electrum).

Vanhoja rahoja pöydällä
Keräiletkö vanhoja kansainvälisiä rahoja? Lue blogikirjoituksemme siitä, missä niitä liikkuu ja mitä kannattaa ottaa huomioon niitä hankkiessa.

Pääministeri Rafael Paasio esittelee toisen hallituksensa presidentti Urho Kekkoselle, joka kättelee oikeuskansleri Risto Leskistä helmikuussa 1972.
Kekkonen on Suomen ikonisimpia johtajia. Hänet valittiin presidentiksi pienimmällä mahdollisella valitsijamiesmäärällä, ja hän onnistui säilyttämään asemansa huipulla ennätyksellisen pitkään.

Suomen 1 euron rahassa kruuna on joutsenia kuvaava puoli ja klaava arvopuoli
Jos on kaksi yhtä vahvaa vaihtoehtoa, päätöksenteko voi olla vaikeaa. Silloin ei auta muu kuin ottaa kolikko käteen, heittää se ilmaan ja katsoa kumpi puoli jää ylöspäin. Ja kas, päätös on tehty!

75 vuotta Leijonia -mitalin kuva-aihe on lyöty osittain käänteisproofina
Yhteistyömme Suomen Jääkiekkoliiton kanssa jatkuu ja tämän kevään kampanjamitali keskittyy maajoukkueidemme tunnettuun symboliin. Vaikka nykyään me kaikki tunnemme jääkiekkomaajoukkueemme ”Leijonina”, oli tunnuksen käyttöönotto 75 vuotta sitten poikkeuksellinen kaikki urheilulajit huomioiden.

Suomen rahoista tiputettiin 60 vuotta sitten kaksi nollaa pois
Tasan 60 vuotta sitten Suomessa toteutettiin massiivinen rahauudistus, jonka myötä vanha markka muuttui penniksi. Nimiehdotuksia uudelle rahayksikölle oli alkujaan useita – miltä kuulostaisi käyttää esimerkiksi riksiä, pirkkaa tai taaleria?

Erilaisia leijonatunnuksia vuosien varrelta
Kuten laulussakin sanotaan - Kun Suomi pelaa lätkää, se iskee joka jätkään . Leijonien pelejä seurataan nykyisin sukupuolesta riippumatta laajalla rintamalla ja etenkin keväiset maailmanmestaruuskisat keräävät joka vuosi miljoonayleisön.

Suomen ensimmäinen luonnonsuojelulaki 1923 -erikoiseuro
Kahden euron erikoisrahat ovat yksi rahamaailman suosituimmista keräilykohteista ja niiden suosio pitää pintansa myös Suomessa. Vuonna 2022 Suomessa julkaistiin poikkeuksellisesti kolme ”erikoiskakkosta”, kun myös Suomi osallistui euromaiden yhteislyöntiin Erasmus-opiskelijaohjelman kunniaksi. Kukin euroalueen maa voi kuitenkin laskea vuosittain...


Monetų namaiLa Maison de la Monnaie Belge SPRLNárodní Pokladnice - jeden z hlavních distributorů pamětních mincí a medailíThe London Mint Office. Unrivalled experts in the fascinating world of coins.Samlerhuset. Ingen forpliktelser - 30 dager full returrettLatvijas Monētu namsSuomen Moneta ostaa kiinnostavia ja kysyttyjä juhlarahoja asiakkailta myös takaisinEesti MündiäriMønthuset Danmark. Danmarks største forhandler af mønter og medaljer.