Uutiset ja tiedotteet

#bongaabussissa mainoksemme ja voit voittaa 50 euron ravintolalahjakortin!
Suomen Monetan #bongaabussissa-somekampanja käynnistyy 26.9.2022. Pääkaupunkiseudun busseissa pyörivässä kampanjassa on mukana kaksi ajankohtaista tuotetta: Virallinen Elvis Presley™ Rock and Rollin kuningas - raha ja Helsingin olympialaiset 70 vuotta - juhlamitali.

Avoin juhlarahan suunnittelukilpailu
Valtiovarainministeriön asettama juhlarahalautakunta järjestää suunnittelukilpailun Suomen ensimmäinen luonnonsuojelulaki -juhlarahan taiteellisen suunnittelun toteutuksesta. Aiheesta lyödään nimellisarvoltaan 100 euron kultainen juhlaraha vuonna 2023. Juhlaraha-aiheella halutaan nostaa esille Suomen luonnonsuojelulainsäädännön ja Suomen luonnon...

Uniikki Mestareiden mitali
Suomen Jääkiekkoliitto ja Suomen Moneta ovat lanseeranneet erikoisen jääkiekkoaiheisen keräilymitalin, joka sisältää palan vuoden 2019 aitoa maailmanmestaruusmitalia. Mestareiden mitali on Leijonien kiitos kannustuksesta koko Suomen kiekkokansalle.

Suomen Moneta ja Urheilumuseo yhteistyö
Suomen Moneta ja Urheilumuseo aloittavat yhteistyön, jonka tarkoituksena on ikuistaa tunnettuja suomalaisia urheilukulttuuriaiheita keräilymitaleihin ja -tuotteisiin. Yhteistyö alkaa juhlavasti Helsingin olympiakisat 70 vuotta -erikoistuotteilla.

Ensimmäinen olympiakulta 2022 -mitali
Ensimmäinen olympiakulta 2022 -mitalilla juhlistetaan historiallista jääkiekon olympiavoittoa Pekingissä 20.2.2022. Kullattu mitali oli myynnissä rajoitetun ajan 21.2.-1.3.2022. Mitalin kuva-aihe julkaistiin 1.3.2022 ja sen lyöntimäärä määräytyi 1.3.2022 klo 23.59 mennessä tulleiden tilausten perusteella.

Suomen Moneta on aloittanut yhteistyön uuden kansainvälisen Coins & History Foundationin kanssa
Suomen Moneta on aloittanut yhteistyön uuden kansainvälisen Coins & History Foundationin kanssa. Säätiön tarkoituksena on tuoda keräilyharrastusta entistä enemmän esille sekä tarjota mielenkiintoista lisätietoa eri aikakausien rahoista ja mitaleista.