Suomalaisten juhlarahojen, rahasarjojen ja erikoisrahojen virallinen jakelija

Kirjaudu

Tervetuloa

010 80 80 40
Ostoskorisi on tyhjä.
Monnaie de Paris lyö Paavo Nurmen kuvalla neljä eri juhlarahaa Pariisin olympialaisten 100-vuotisjuhlan kunniaksi

Jokaisen valtion tärkeät tapahtumat on kautta aikojen lyöty rahoihin. Nyt maailman vanhin edelleen toiminnassa oleva rahapaja Monnaie de Paris lyö Paavo Nurmen kuvalla neljä eri juhlarahaa Pariisin olympialaisten 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Poikkeukselliseksi rahat tekee se, että niihin lyödään vuoden 1924 olympialaisten menestyneimmän urheilijan, Paavo Nurmen kuva. Juhlarahoja myy Suomessa yksinoikeudella Suomen Moneta.

”On erittäin poikkeuksellista, että eurorahoissa kuvataan toisen maan merkkihenkilö. Jos tällaisia rahoja on, yleensä nämä merkkihenkilöt ovat muuttaneet syntymänsä jälkeen ja luoneet esimerkiksi merkittävän tieteellisen uran sitten uudessa kotimaassaan. Esimerkiksi puolalainen fyysikko Marie Curie on saanut kuvansa ranskalaiseen rahaan”, toteaa Suomen Monetan toimitusjohtaja Mia Mäkelä. 

Kestävyysjuoksija Paavo Nurmi voitti Pariisin olympialaisissa viisi olympiakultaa ja juoksi Suomen maailmankartalle. Hän voitti 1 500 metrin ja 5 000 metrin matkat sekä 3 000 metrin joukkuejuoksun, maastojuoksun ja maastojuoksun joukkuekilpailun. Nurmea on luonnehdittu maailman parhaaksi juoksijaksi, ja hänen menestyksensä Pariisissa on Suomen urheiluhistorian suurimpia saavutuksia.

”Pariisin olympialaiset olivat aikoinaan menestys ja Paavo Nurmi kisojen menestyneimpänä urheilijana ansaitsee paikkansa juhlarahoissamme. Paavo Nurmi on legendaarinen juoksija, joka juoksi aikoinaan Suomen maailmankartalle ja Pariisin olympialaisten yleisön sydämiin. Tänä vuonna Pariisin olympialaisista on sata vuotta, mutta olympialaiset ovat täällä taas, joten olympiahenki elää edelleen vahvana”, sanoo Monnaie de Paris’n edustaja Rodolphe Krempp.

Hinta vain 25 senttiä

Monnaie de Paris lyö Paavo Nurmen kunniaksi neljä juhlarahaa, joista kolme on kultaisia. Kultarahat on jaettu painojen perusteella kymmenesosaunssin, neljännesunssin ja unssin rahoihin. Neljäs raha on perusmetalliraha, jonka nimellisarvo on euron neljäsosa eli 25 senttiä. 

Suomen Moneta uskoo, että kaikki juhlarahat, mutta erityisesti 25 sentin juhlaraha tulee herättämään suomalaisissa suurta kiinnostusta. 

”Nyt on mahdollista saada olympialaisia kunnioittava raha aivan poikkeuksellisen edullisesti, 25 sentillä. Suomalaiset ovat kiinnostuneita olympialaisista, urheilusta ja kun rahassa kuvataan vielä poikkeuksellisesti suomalainen, uskomme, että raha kiinnostaa suomalaisia aivan poikkeuksellisen paljon”, uskoo Mäkelä. 

Ruusukullan värinen 25 sentin Paavo Nurmi -juhlaraha on halkaisijaltaan 34 millimetriä. Se on noin sentin suurempi kuin kahden euron kolikko. 

Juhlarahat tulevat myyntiin 20.5.2024. 

Monetų namaiLa Maison de la Monnaie Belge SPRLNárodní Pokladnice - jeden z hlavních distributorů pamětních mincí a medailíThe London Mint Office. Unrivalled experts in the fascinating world of coins.Samlerhuset. Ingen forpliktelser - 30 dager full returrettLatvijas Monētu namsSuomen Moneta ostaa kiinnostavia ja kysyttyjä juhlarahoja asiakkailta myös takaisinEesti MündiäriMønthuset Danmark. Danmarks største forhandler af mønter og medaljer.