Suomalaisten juhlarahojen, rahasarjojen ja erikoisrahojen virallinen jakelija

Kirjaudu

Tervetuloa

010 80 80 40
Ostoskorisi on tyhjä.
Sauli Niinistö -taidemitali

Ventovieraan kohtaaminen rennosti omana itsenään ei aina ole helppoa, etenkään suomalaisille. Presidentti Sauli Niinistöltä se sujuu luonnostaan – olipa vastassa kuka tahansa.

Perjantaina 70-vuotispäiväänsä viettävä presidentti Sauli Niinistö on suosionsa huipulla, niin kotimaassa kuin muuallakin maailmassa. Täällä Suomessa hän on profiloitunut pidetyksi koko kansan presidentiksi. Kansainvälisesti katsottuna hän on tärkeä välittäjä suurvaltojen keskinäisissä jännitteissä.

Kohtaamisissa Niinistön valttikortteja ovat rehti suomalainen luonne, asiallinen käytös ja provosoimaton suorapuheisuus. Lisäksi hänen toimintaansa leimaa inhimillisyys – niin työssä kuin arkielämässäkin, eikä se ole jäänyt huomaamatta.

Kesällä Helsingissä järjestetyn huipputapaamisen myötä kansainvälinen media täyttyi kuvista, jossa presidenttimme myhäilee tyytyväisenä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin välissä. Tapahtuman PR-anti ei kuitenkaan jäänyt siihen, sillä vielä parempaa oli tulossa.

Heti korkea-arvoisat vieraansa hyvästeltyään Niinistö käveli muitta mutkitta lähiterassille rentoutumaan – paitahihasillaan, työtovereidensa seurassa kuin kuka tahansa kansalainen. Some-kanavissa kulovalkean lailla levinnyt leppoisa kuva sai laajaa huomiota ja vilpitöntä ihailua. Niinistön imago koheni entisestään.

Selvää mitaliainesta

Aiempien presidenttiemme tavoin myös Sauli Niinistö on saanut oman nimikkomitalinsa. Mitalitaiteen killan presidentti-sarjaan kuuluvan taidemitalin on suunnitellut kuvanveistäjä Tapio Kettunen. Muotokuvassa näkyy Niinistö sellaisena kuin kansa hänet tuntee: hyväntuulisena ja rentona.

Mitalin kääntöpuolelle on kuvattu toisensa kohtaavat paljaat jalanjäljet maanpinnalla. Taiteilijan mukaan aihe viittaa aikamme haasteisiin niin yksilön kuin koko maailman mittakaavassa. Muotoilun lähtökohtina ovat maailmantilanne ja sen tasapaino, ekologiset kysymykset ja yhteinen vastuumme tulevaisuudesta. Kyse on siitä, miten kohtaamme toisemme ja millaisia jälkiä kukin jätämme jälkeemme.

Maailmanrauha ja ekologiset asiat ovat Niinistölle tärkeitä, samoin mm. syrjäytymisen estäminen – etenkin nuorison osalta. Mitalin kuva-aihe sopii siis hyvin istuvan presidenttimme arvomaailmaan. Kuva-aiheessa näkyvät paljaat varpaanjäljet tuovat väistämättä mieleen myös pikkulapsen ensiaskeleet, ajankohtainen aihe sekin J.

Merkkipäivän kunniaksi Sauli Niinistö -taidemitali on nyt saatavilla yksittäistilauksena erityishintaan.  

Lisätiedot ja tilaukset tästä

Monetų namaiLa Maison de la Monnaie Belge SPRLNárodní Pokladnice - jeden z hlavních distributorů pamětních mincí a medailíThe London Mint Office. Unrivalled experts in the fascinating world of coins.Samlerhuset. Ingen forpliktelser - 30 dager full returrettLatvijas Monētu namsSuomen Moneta ostaa kiinnostavia ja kysyttyjä juhlarahoja asiakkailta myös takaisinEesti MündiäriMønthuset Danmark. Danmarks største forhandler af mønter og medaljer.