Suomalaisten juhlarahojen, rahasarjojen ja erikoisrahojen virallinen jakelija

Kirjaudu

Tervetuloa

010 80 80 40
Ostoskorisi on tyhjä.
Kisakatsomo Kööpenhamina 12.6.2021

Jalkapallon EM-kisat alkoivat Suomen osalta dramaattisesti. Ensimmäinen arvokisapeli, ensimmäinen maali ja ensimmäinen voitto – kaikki yhdessä ja samassa pelissä. Tanska‒Suomi-peli muistetaan kuitenkin jostain ihan muusta. Christian Eriksenistä.

Tunnelma Parken Stadiumilla oli huikea ensimmäiset 42 minuuttia. Oli uskomaton fiilis laulaa Maamme-laulua ensimmäistä kertaa arvokisa-areenalla. Suomalaiskannattajien päätykatsomossa kyyneleet valuivat pitkin poskia – täällä ollaan vihdoinkin!

Kyllähän Tanska hallitsi peliä, mutta onneksi Lukas Hradecky hallitsi Suomen maalia. Vajaa 3 000 suomalaista piti reilusti enemmän meteliä kuin yli 10 000 tanskalaista, siitä huolehti capo eli kuoronjohtaja. Kannatuslaulut raikuivat ja tunnelma oli korkealla – jo 40 minuuttia pelattu maailman kymmenenneksi parasta jalkapallomaata vastaan, ja peli oli edelleen 0‒0!

Vähän ennen puoliaikaa ottelu menetti merkityksensä, kun voiton sijaan kentällä taisteltiin elämästä ja kuolemasta. Katsomo hiljeni ja järkytyksen aisti jokaisen kasvoilta.

Pelko ja epätietoisuus leijui Parkenin yllä, kunnes alkoi tihkua pieniä toiveikkaita uutisia. Linjat olivat kuumina myös Suomeen ja eri medioihin. Spekulaatioita riitti. Päättyykö peli, jatketaanko vai siirretäänkö sitä? Tietoa odotellessa suomalaiskannattajat ottivat koko stadionin haltuun osoittamalla tukeaan tanskalaisille. Me huusimme Christian ja tanskalaiset vastasivat Eriksen. Yhtäkkiä olimme kaikki samaa maata, samaa suurta jalkapalloperhettä.

Puolentoista tunnin odotuksen jälkeen tuli helpottava tieto: Eriksenin tila on vakaa ja peliä päätettiin jatkaa. En voinut edes kuvitella, miten vaikeaa se oli pelaajille. Omat ajatukseni olivat vielä ihan muualla, kun yhtäkkiä muutaman metrin päässä itsestäni Joel Pohjanpalo pukkaa pallon maaliin. Riemu repeää katsomossa, mutta samaan aikaan mietin, onko sopivaa tuulettaa? Kun Tanskalle määrättiin rangaistuspotku, puristin taskussani ollutta Huuhkajat-kannatuslanttia ja toivoin parasta.

Lauantai 12.6.2021 ei unohdu koskaan. Tanskan ja Suomen välinen ottelu muistutti jälleen konkreettisella tavalla elämän hauraudesta. Mitä vain voi tapahtua milloin vain. Siksi myös iloisista asioista pitää nauttia silloin, kun ne osuvat kohdalle – Kyllä Huuhkajat ansaitsi voittonsa!

 

 

Matsia paikan päältä seurannut Monetalainen

Monetų namaiLa Maison de la Monnaie Belge SPRLNárodní Pokladnice - jeden z hlavních distributorů pamětních mincí a medailíThe London Mint Office. Unrivalled experts in the fascinating world of coins.Samlerhuset. Ingen forpliktelser - 30 dager full returrettLatvijas Monētu namsSuomen Moneta ostaa kiinnostavia ja kysyttyjä juhlarahoja asiakkailta myös takaisinEesti MündiäriMønthuset Danmark. Danmarks største forhandler af mønter og medaljer.