Suomalaisten juhlarahojen, rahasarjojen ja erikoisrahojen virallinen jakelija

Kirjaudu

Tervetuloa

010 80 80 40
Ostoskorisi on tyhjä.
Vanhoja rahoja pöydällä

Keräiletkö vanhoja kansainvälisiä rahoja? Lue blogikirjoituksemme siitä, missä niitä liikkuu ja mitä kannattaa ottaa huomioon niitä hankkiessa.

Vanhojen rahojen suosio pitää pintansa ja etsimmekin jatkuvasti kiinnostavia rahoja asiakkaillemme yhteistyökumppaneidemme lisäksi mm. huutokaupoista ja messuilta. Ostajillemme tulee vuodessa rutkasti reissupäiviä, sillä kerääjien mielenkiinnon kohteet vaihtelevat paljon esimerkiksi eri maiden rahojen kesken.

Suomen yhteinen historia Ruotsin kanssa on yksi iso syy ruotsalaisten rahojen suosioon myös meillä ja parhaiten ruotsalaisia rahoja löytyykin mm. Tukholman messuilta. Lontoon messuilta puolestaan yritämme löytää asiakkaillemme mielenkiintoisimmat brittirahat. Eurooppalaisista kohteista maininnan arvoisia ovat myös Berliinin ja Veronan messut, joilta pyrimme löytämään erityisesti antiikkirahoja. Maastrichtin messut Hollannissa ovat puolestaan keskittyneet seteleihin.

Amerikkalaisia rahoja etsittäessä korostuvat paikalliset myyjät, mutta myös messutapahtumat ovat siellä suosittuja. Florida United Numismatists (FUN) ja American Numismatic Association (ANA) järjestävät messuja, joilla liikkuu pääasiassa dollareita, kun taas New Yorkin messuilta olemme tavallisesti löytäneet kiinnostavia antiikkirahoja. Aasialaisten rahojen tärkeät kansainväliset näyteikkunat ovat puolestaan Pekingissä, Tokiossa ja Hongkongissa.

Indian Head -kultadollari

Mitä asioita on hyvä ottaa huomioon vanhoja rahoja hankkiessa?

Metallirahoissa tarkkailemme rahojen painon lisäksi lyöntilaatua, patinaa ja sitä, miten lyöntijälki on näkyvissä. Rahojen kunto vaihtelee paljon etenkin satoja vuosia vanhoissa rahoissa, kun aika on jättänyt niihin jälkensä ja osan kuva-aihe saattaa olla lähes tunnistamattomissa. Etsimmekin asiakkaillemme ainoastaan sellaisia versioita, joissa rahojen kuva-aihe (esimerkiksi hallitsija) on selkeästi edelleen nähtävissä.

Seteleiden kuntoa arvioitaessa huomiomme puolestaan kiinnittyy setelipaperin laatuun sekä setelin yleiseen kuntoon. Likaisuus, repeämät ja taitokset ovat vanhoissa seteleissä yleisiä, joten niiden kanssa täytyy olla tarkkana!

Lisäksi etenkin Aasian markkinoilla liikkuu paljon erilaisia väärennöksiä ja niiden välttämisessä korostuu omien asiantuntijoidemme lisäksi kattava yhteistyökumppaniemme verkosto. Meidän kauttamme hankitut metallirahat ja setelit ovat aina asiantuntijoiden tarkastamia, joten voit olla varma niiden hyvästä kunnosta ja aitoudesta.

Monetų namaiLa Maison de la Monnaie Belge SPRLNárodní Pokladnice - jeden z hlavních distributorů pamětních mincí a medailíThe London Mint Office. Unrivalled experts in the fascinating world of coins.Samlerhuset. Ingen forpliktelser - 30 dager full returrettLatvijas Monētu namsSuomen Moneta ostaa kiinnostavia ja kysyttyjä juhlarahoja asiakkailta myös takaisinEesti MündiäriMønthuset Danmark. Danmarks største forhandler af mønter og medaljer.