Suomalaisten juhlarahojen, rahasarjojen ja erikoisrahojen virallinen jakelija

Kirjaudu

Tervetuloa

010 80 80 40
Ostoskorisi on tyhjä.
Berliinin rahamessut, World Money Fair, Monnaie de Parisin messuosasto

Berliinin rahamessut, World Money Fair, keräsivät helmikuun alussa jälleen runsaan joukon keräilijöitä ja numismatiikan ammattilaisia. Tapahtuman kunniavieraaksi oli tänä vuonna kutsuttu maailman vanhin edelleen toiminnassa oleva rahapaja, Monnaie de Paris. Vuonna 864 perustettu perinteikäs rahapaja pääsi esittelemään keräilyvuoden 2024 ehdottoman kohokohdan: Pariisin olympialaiset lukuisine numismaattisine tuotteineen.

Monnaie de Parisin messuosasto

Maailman suurin urheilutapahtuma kiehtoo myös keräilijöitä. Olympialaisia kunnioittavat juhlarahat ovat keräilymaailman kirkkaimpia helmiä. Niitä on harvoin tarjolla ja niiden globaalit lyöntimäärät ovat hyvin rajoitettuja. Se tekee tuotteista maailmanlaajuisesti haluttuja.

Pariisin olympialaisia 2024 kunnioittavia juhlarahoja ja lyöntityökaluja Ranskan rahapajalta 

Kauniista ja yksilöllisestä muotoilustaan tunnettu Monnaie de Paris on Pariisin olympialaisia kunnioittavien juhlarahojen virallinen julkaisija. Neliosaiset sarjat kulta, hopea- ja kahden euron erikoisrahoja yhdistävät taidokkaasti urheilun, historian ja laadukkaan designin. Monnaie de Paris suunnitteli aikanaan myös vuoden 1924 Pariisin olympialaisten palkintomitalit.

Elävän perinnön vaalija

Ranskan vanhin yritys, Monnaie de Paris on viljellyt metallitaiteen ja käsityön kunnioitettua perinnettä jo yli 12 vuosisadan ajan. Pitkän historiansa aikana yritys on lyönyt kaikki ranskalaiset valuutat denieristä frangiin ja euroon. Numismaatikoille yritys on tuttu rahoista, mitaleista ja muista innovatiivisista keräilytuotteistaan. Muun muassa Napoleonin kaltaisten persoonallisuuksien tai Ranskan vallankumouksen aiheet ovat kiehtoneet keräilijöitä ympäri maailmaa jo vuosia.

Pariisin olympialaisia 2024 kunnioittavan juhlarahan kuva-aiheen selitteet 

Ranskan rahapaja oli aikanaan ensimmäinen Pariisiin perustettu tehdas. Vuonna 1973 se siirsi alkutuotantonsa Lounais-Ranskaan Pessacin tuotantolaitokseen. Pariisin sydämessä toimiva historiallinen rakennus toimii nykyään ensisijaisesti museona.

Monnaie de Paris on Ranskan ensimmäinen julkinen yritys, joka on saanut elävän perinnön tunnustuksen (Living Hertige Company). Yritys on sitoutunut varmistamaan identiteettiään muovaavan esi-isien vanhan tietotaidon säilymisen myös tuleville sukupolville.

Ennätysmäärä kävijöitä

World Money Fair järjestetään vuosittain Berliinissä. Kyseessä on kansainvälisen rahateollisuuden johtava tapahtuma, joka kokoaa jälleenmyyjät, tarviketoimittajat, rahapajat ja huutokauppatalot kaikkialta maailmasta esittelemään numismaattisia valikoimiaan. Tapahtumassa ovat esillä laajat valikoimat uusia ja vanhoja rahoja, innovatiivisia keräilytuotteita sekä valmistus- ja lyöntiteknologian uusimpia edistysaskeleita. 

Vuodesta 1972 lähtien järjestetty World Money Fair on vuosi vuodelta kasvanut numismaattisen yhteisön merkittäväksi verkostoitumisen ja kaupankäynnin foorumiksi. Vuoden 2024 tapahtuma keräsi 300 näytteilleasettajaa yli 50 maasta. Kolmen päivän aikana Estrel Congress Centerissä vieraili ennätykselliset 13 500 kävijää.

Kolmen päivän aikana Estrel Congress Centerissä vieraili ennätykselliset 13 500 kävijää. 

Tärkeä osa työtämme

Berliinin rahamessut ovat tärkeä osa Suomen Monetan vuosisuunnitelmaa. Verkostoituminen maailman johtavien rahapajojen ja yksittäisten kauppiaiden kanssa mahdollistaa sen, että voimme jatkossakin tarjota rahamaailman kiinnostavimpia tuotteita suomalaisille keräilijöille. Messuilla myös opitaan, inspiroidutaan ja vaihdetaan kokemuksia alan muiden toimijoiden kanssa.  

Monetų namaiLa Maison de la Monnaie Belge SPRLNárodní Pokladnice - jeden z hlavních distributorů pamětních mincí a medailíThe London Mint Office. Unrivalled experts in the fascinating world of coins.Samlerhuset. Ingen forpliktelser - 30 dager full returrettLatvijas Monētu namsSuomen Moneta ostaa kiinnostavia ja kysyttyjä juhlarahoja asiakkailta myös takaisinEesti MündiäriMønthuset Danmark. Danmarks største forhandler af mønter og medaljer.