Suomalaisten juhlarahojen, rahasarjojen ja erikoisrahojen virallinen jakelija

Kirjaudu

Tervetuloa

010 80 80 40
Ostoskorisi on tyhjä.

- ympäristökuormituksen vähentäminen

- kompensointi

- parempia valintoja

Puun istutusYmpäristöasiat koskettavat meitä kaikkia. Pyrimme huomioimaan ympäristöasiat ja vähentämään toiminnassamme ympäristömme kuormitusta. Haluamme ilman muuta osaltamme olla mukana hillitsemässä ilmastonmuutosta kaikin voimin ja tavoitteemme on olla hiilineutraali niin pian kuin se käytännössä on mahdollista.

Olemme laskeneet Suomen Monetan tämänhetkisen hiilijalanjäljen ja tulemme tekemään parhaamme sen pienentämiseksi.

Aloitimme kompensoimalla toiminnastamme aiheutuvia päästöjä suurimman kuljetusliikkeemme kompensaatio-ohjelman kautta sekä istuttamalla metsää Mikkelin, Kovalansuon joutomaille yhteistyökumppanimme Puuni Oy:n välityksellä. Kompensointi on vain ensimmäinen askel ja tavoitteemme on keksiä aidot keinot päästöjemme vähentämiseksi.

Huomioimme ympäristöasiat valitessamme lähetys- ja pakkausmateriaaleja ja kierrätämme asianmukaisesti kaiken tuottamamme jätteen. Kehitämme koko henkilöstön voimin jatkuvasti ympäristöystävällisempiä tapoja toimia.

Suomen Moneta pyrkii edistämään Fairmined-sertifioidun kullan käyttöä. Vuonna 2023 olemme käyttäneet Fairmined-kultaa yli 60 000 mitalissa. Valtaosa kullasta tuotetaan suurissa kaivoksissa, joita sitovat kansainväliset määräykset. Osa kullasta tulee kuitenkin pienistä kaivoksista, joiden toimintaa ei välttämättä valvota niin tarkasti. Fairmined-sertifikaatti takaa, että kullan tuottaneessa pienessä kaivoksessa on otettu kaivajien turvallisuus ja luonto huomioon. Lisäksi kaivos on saanut oikeudenmukaisen hinnan kullasta ja mahdollisuuden investoida toimintaansa ja eri yhteisöprojekteihin. 

Suomen Moneta pyrkii edistämään Fairmined-sertifioidun kullan käyttöä

Monetų namaiLa Maison de la Monnaie Belge SPRLNárodní Pokladnice - jeden z hlavních distributorů pamětních mincí a medailíThe London Mint Office. Unrivalled experts in the fascinating world of coins.Samlerhuset. Ingen forpliktelser - 30 dager full returrettLatvijas Monētu namsSuomen Moneta ostaa kiinnostavia ja kysyttyjä juhlarahoja asiakkailta myös takaisinEesti MündiäriMønthuset Danmark. Danmarks største forhandler af mønter og medaljer.