Lotta Svärd 100 vuotta -yhteistyö

Suomen Moneta ja Lotta Svärd Säätiö ovat aloittaneet yhteistyön koskien lottajärjestön 100-vuotisjuhlavuotta. Merkkivuoden kunniaksi valmistetaan Lotta Svärd 100 vuotta -muistomitali. Mitali valmistuu lähipäivinä.

Vuonna 2021 on kulunut sata vuotta lottajärjestön perustamisesta. Juhlavuoden tärkeimpänä tavoitteena on kiittää ja osoittaa kunnioitusta lotillle sekä nostaa esiin lottien tekemä arvokas työ yhteiskuntamme hyväksi.

Uusi Lotta Svärd 100 vuotta -muistomitali on konkreettinen tapa kunnioittaa lottajärjestön työtä ja kertoa siitä eteenpäin tuleville sukupolville. Muistomitalin kokonaislyöntimäärä on 50 000 kappaletta, ja sitä jaetaan pelkkien toimituskulujen hinnalla.

Lotta Svärd Säätiön toiminnanjohtaja Anne Nurmisen mukaan yhteistyö Monetan kanssa on tärkeä osa juhlavuotta. Yhteistyössä suunniteltu muistomitali mahdollistaa pysyvän muiston juhlavuodesta ja lottien satavuotisesta historiasta.

  • Muistomitalin kautta lottien tarinaa on helppo kertoa jälkipolville. On erittäin tärkeää, että sodan sukupolven tarinaa vaalitaan ja siitä viestitään avoimesti, aktiivisesti ja objektiivisesti nuoremmille sukupolville.

Suomen Monetan toimitusjohtaja Mia Mäkelän mukaan on kunnia tehdä yhteistyötä Lotta Svärd Säätiön kanssa.

  • Meille on tärkeää saada osallistua lottajärjestön 100-vuotisjuhlavuoteen konkreettisella tavalla. Kampanjan myötä voimme osaltamme tuoda Suomen historiaa esiin ja jakaa lottaperinnettä eteenpäin.

 

Lotta Svärd Säätiö: https://www.lottasaatio.fi/ 

Kampanjasivusto: https://www.suomenmoneta.fi/lotta-svard