Suomalaisten juhlarahojen, rahasarjojen ja erikoisrahojen virallinen jakelija

Kirjaudu

Tervetuloa

010 80 80 40
Ostoskorisi on tyhjä.

Suomen Moneta pääsi tänä kesänä tarjoamaan kesätyöpaikan lähes kahdellekymmenelle nuorelle asiakaspalvelussa, myyntiyksikössä ja logistiikkaosastolla. Moni kesätyöntekijöistä on eri alojen opiskelijoita.

Töissä opiskelujen ohessa

Talousjohtamista Lappeerannan kauppatieteellisessä opiskeleva Anni löysi tiensä Monetalle ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen. Muutto kotikulmille Helsinkiin kesäksi oli mukavaa vaihtelua.

Annille uusi kesätyö on ensikosketus myymiseen, mutta kannustavassa ilmapiirissä tehtäviin oppi nopeasti. ”Jo työnhaussa minulle kerrottiin, että tämä on opiskelevalle nuorelle hyvä työpaikka. Olen oppinut todella paljon kaikkea uutta.” Ennakkoluulot puhelimessa myymisestä ovat hälvenneet, kun asiakkailta onkin tullut kiitosta hyvästä palvelusta.

Kesätyöntekijät ovat saaneet asiantuntevaa opastusta myyntiyksikön tehtäviin sekä esimiehiltään että kokeneemmilta työtovereilta. Suomen 100-vuotisjuhlavuonna kesäapulaiset ovat päässeet tutustumaan tuotteiden myötä muiden muassa Suomen historiaan ja taiteeseen.

Suomen 100-vuotisjuhlavuonna kesäapulaiset ovat päässeet tutustumaan tuotteiden myötä muiden muassa Suomen historiaan ja taiteeseen.

Kesäksi takaisin

Perttu opiskelee ajoneuvomuotoilua Lahden muotoiluinstituutissa. Hän työskenteli Monetassa aiemmin vakituisesti ja palasi nyt opiskelujen kesätauolla tuttuun toimistoon jo toisena kesänä peräkkäin.

”Tässä työssä säilyy mielenkiinto, kun myytävien tuotteiden aiheet vaihtelevat niin usein. Samalla karttuu yleissivistys ja mieleen jää monia yksityiskohtia esimerkiksi historiasta.”

Konkarina Perttu osaa antaa kiitosta mukaville asiakkaille, joista suurin osa harrastaa jo valmiiksi keräilemistä. ”Meidän asiakkaamme ovat niin asiallisia ja kiinnostuneita näistä aiheista. Moni on kertonut oikein odottaneensa soittoani ja kuuntelee mielellään, kun kerron tuotteista.” Pertulle itselleen rahojen keräilyllä on myös nostalgia-arvoa, sillä omalla vaarilla oli pienimuotoinen kokoelma.

Tässä työssä säilyy mielenkiinto, kun myytävien tuotteiden aiheet vaihtelevat niin usein.

Uusia taitoja ja työkokemusta

Ossi opiskelee ammattikorkeakoulussa liiketaloutta, joka suuntautuu myyntityöhön. Kosketus omaan alaan jo opintojen alkuvaiheessa on Ossille arvokasta kokemusta.

”Kuulin muualta, että Suomen Moneta on pidetty työnantaja, joten hain tänne töihin. Töissä on todellakin mukava ilmapiiri. Mehän olemme kuin yksi suuri perhe!”

Ossi on oppinut kesän aikana ratkaisemaan uudenlaisia haasteita, mikä on ollut palkitsevaa. Hän kuvailee myyjän työtä taitolajiksi, jossa tulee nopeasti jano kehittyä. Annilla on sama kokemus, sillä hänkin on ollut innoissaan oppimistaan myyntitaidoista. Onnistumisista on iloittu työporukalla yhdessä.

Nuoret ovat myös yhtä innoissaan tuotteiden myötä kertyneistä yleistiedoista: ”Voisimme pärjätä nyt hyvin Trivial Pursuitissa!”

Parhaimmillaan kesätyöpaikka avaa ovia uusiin näkökulmiin. Perttu on havainnut Moneta-vuosiensa aikana, että puhelimessa asiakkaan luokse täytyy mennä eri tavalla kuin vaikka kaupan myyjänä.

Ossille kävi niin, että kultarahat veivät heti mennessään ja hän osti itselleen Itsenäinen Suomi 100 vuotta -kultarahan. ”Helppo ymmärtää, että näistä tuotteista saavat myös asiakkaat paljon iloa,” naurahtaa tuore keräilijä.

Arvokkaat työntekijät

Monetassa tiedetään, että työntekijät ovat suuri voimavara, josta kannattaa pitää kiinni.

Toimiston sisäinen ilmapiiri saa kiitosta niin vanhoilta kuin uusiltakin työntekijöiltä. Yhteisissä taukotiloissa onkin mukava viettää lounastaukoa ja jutella samanhenkisten työkavereiden kanssa osastorajojen yli.

Työtä tehdään yhteistyössä koko toimiston voimin. ”Olemme kaikki samalla viivalla ja se on hienoa”, toteaa Perttu. Annillekin on ollut tärkeää hyvä tunnelma, sillä aamuisin on voinut lähteä töihin positiivisella mielellä.

Monetassa tiedetään, että työntekijät ovat suuri voimavara, josta kannattaa pitää kiinni. Hyvä ja luotettava työsuhde on molempien osapuolten etu. Töitä on tarjolla useille nuorille myös talviaikaan, sillä monipuolinen yritys tarvitsee ahkeria työntekijöitä ympäri vuoden.

Sekä Perttu, Anni että Ossi arvelevat, että voisivat hyvin palata Suomen Monetaan töihin myös ensi kesänä tai opintojen ohessa syksyllä. Ossilla on tämän kesän jäljiltä tuoretta intoa jatkoa ajatellen: ”Nälkä kasvaa syödessä. Kun oppii, niin tekee mieli myydä lisää.”

”Onhan tämä yllättävän antoisaa”, toteaa myös Perttu, joka on palannut Monetalle jo monta kertaa. ”Onnistumisista saa vaan niin paljon energiaa!”

Suomen Moneta etsii jatkuvasti uusia kykyjä eri osastoille. Voit lähettää avoimen hakemuksesi ja ansioluettelon osoitteeseen rekry@suomenmoneta.fi.

Monetų namaiLa Maison de la Monnaie Belge SPRLNárodní Pokladnice - jeden z hlavních distributorů pamětních mincí a medailíThe London Mint Office. Unrivalled experts in the fascinating world of coins.Samlerhuset. Ingen forpliktelser - 30 dager full returrettLatvijas Monētu namsSuomen Moneta ostaa kiinnostavia ja kysyttyjä juhlarahoja asiakkailta myös takaisinEesti MündiäriMønthuset Danmark. Danmarks største forhandler af mønter og medaljer.