Suomalaisten juhlarahojen, rahasarjojen ja erikoisrahojen virallinen jakelija

Kirjaudu

Tervetuloa

010 80 80 40
Ostoskorisi on tyhjä.

”Lentävä suomalainen” valloittaa jälleen maailmaa, tyylikkäästi nykytrendejä seuraten. Kyseessä on aikamme uutuus: Nollaseteli. Uuteen keräilyhittiin on kuvattu Paavo Nurmen maaliintulo Antwerpenin olympialaisissa 1920.

Paavo Nurmi nollaseteli
Paavo Nurmi on saanut kuvansa nollaseteliin – ensimmäistä kertaa kautta aikojen. Suomalaisurheilun nostalginen symboli sopii tähänkin tehtävään kuin valettu: Suomea juostaan jälleen maailmankartalle!

Mikä ihmeen nollaseteli?

Euroopassa puhaltavat nyt uudet tuulet: värikkäät nollasetelit (0-setelit) ovat hyvää vauhtia nousemassa postikorttien ja muiden perinteisten matkamuistojen rinnalle – ja ohi. Ensimmäiset nollasetelit painettiin Ranskassa vuonna 2015 matkailun edistämiseksi. Pian muut maat seurasivat perässä ja samalla heräsi myös keräilijöiden kiinnostus.

Nollasetelit eivät ole maksuvälineitä, mutta ne painetaan Ranskassa setelipaperille turvatekijöineen päivineen: hologrammi, turvalanka, vesileima jne. Juoksevassa numeroinnissa ensimmäinen kirjain kertoo tilaajamaan, Suomen osalta kirjain on ”L”.

Nollaseteleiden symbolinen arvomerkintä on 0 euroa, mutta rajallisten painosmäärien myötä keräilyarvo on jotain aivan muuta. Kuva-aiheita on joka lähtöön, mutta kaikkien nollaseteleiden kääntöpuolella on yhteinen kuva-aihe. Siinä näkyy sommitelma Euroopan tunnetuimmista monumenteista.

Mittaamaton urheiluperintö

Uuteen suomalaiseen nollaseteliin ikuistettu Paavo Nurmi on kunnianosoituksensa ansainnut. Turussa 13.6.1897 syntynyt Nurmi ehti kestävyysjuoksu-uransa aikana voittaa yhdeksän olympiakultaa ja kolme hopeaa. Hän pitää yhä kärkisijaa olympialaisten yleisurheilussa kultamitaleiden ja kokonaismitalimäärän mukaan laskettuna.

Nurmella on muitakin ylivoimasta kertovia meriittejä: Kaudella 1923 suomalaislegendalla oli maailmanennätykset maililla, 5 000 metrillä ja 10 000 metrillä – kukaan ei ole vieläkään yltänyt samaan.

Paavo Nurmen saavutukset herättivät aikanaan ihailua kaikkialla maailmassa ja hänen maineensa kantaa vielä tänäkin päivänä. Nurmi nousi aikanaan koko suomalaisen urheilun symboliksi ja hänen tarinansa toimii yhä kannustavana esimerkkinä urheilevalle nuorisolle.

Ajan hengessä

Ensimmäisen nollasetelinsä julkaisseen Suomen Monetan ei tarvinnut pitkään miettiä sopivaa aihetta. Nollasetelin kuva-aiheeksi valittu sykähdyttävä hetki Antwerpenin olympialaisissa 1920 palauttaa mieleen tuon ajan tunnelmat: Nuorta valtiotamme vietiin kaikin tavoin muun maailman tietoisuuteen.

Uusi nollaseteli on osa laajempaa Paavo Nurmi -kampanjaa, jonka kokonaistuotoista ohjataan osa tukemaan PNG-yleisurheilukisoja. Kyseiset kisat levittävät omalta osaltaan Paavo Nurmi -tietoutta ja vaalivat Lentävän suomalaisen arvokasta urheiluperintöä. Sinä voit nyt halutessasi vauhdittaa kampanjaa: kun tilaat oheisesta linkistä, saat uuden Paavo Nurmi -nollasetelin ilmaiseksi, vain toimituskulujen hinnalla.

Tilaa 0-seteli tästä

Monetų namaiLa Maison de la Monnaie Belge SPRLNárodní Pokladnice - jeden z hlavních distributorů pamětních mincí a medailíThe London Mint Office. Unrivalled experts in the fascinating world of coins.Samlerhuset. Ingen forpliktelser - 30 dager full returrettLatvijas Monētu namsSuomen Moneta ostaa kiinnostavia ja kysyttyjä juhlarahoja asiakkailta myös takaisinEesti MündiäriMønthuset Danmark. Danmarks største forhandler af mønter og medaljer.