Lassi Rönkkönen ja Mia Mäkelä

Kiekkoilu ja keräily yhdistävät voimansa:  

Toimintansa 90-vuotisjuhlavuotta viettävä Suomen Jääkiekkoliitto ry on solminut kattavan yhteistyösopimuksen keräilyrahoja ja mitaleita markkinoivan Suomen Monetan kanssa. Monivuotinen sopimus huipentuu MM-kotikisoihin vuonna 2022.

Yhteistyö käynnistyy laajalla Suomalainen jääkiekko 90 vuotta -kampanjalla, jonka ensimmäinen keräilytuote esitellään naisten MM-kotikisojen yhteydessä. Kyseessä on juhlamitali, jonka kuva-aihe symboloi suomalaisen jääkiekon kehitystä rosoisilta ulkojäiltä kansainväliselle huipulle.

Merkkivuoteen viitaten juhlamitaleita lyödään 90 000 kappaletta ja osa niistä jaetaan ilmaiseksi, vain toimituskulujen hinnalla. Juhlamitali saa jatkossa seurakseen muitakin jääkiekkoaiheisia keräilytuotteita ja osa kampanjan kokonaistuotosta ohjataan suomalaisen jääkiekon hyväksi.

”Aiemmat, yksittäiset projektimme Suomen Monetan kanssa ovat toimineet hyvin, joten pitkäjänteinen yhteistyö sopii meille erinomaisesti. Ajankohta tälle yhteistyölle ja uusille jääkiekkoaiheisille keräilytuotteille näin Jääkiekkoliiton juhlavuonna on todella osuva,” toteaa Suomen Jääkiekkoliitto ry:n myynti- ja markkinointijohtaja Lassi Rönkkönen.

”Suomen Moneta on vuosien mittaan tukenut suomalaista urheilua eri kampanjoiden myötä jo yli 10 miljoonalla eurolla. Nyt panostamme jääkiekkoon, joka on lähellä suomalaisten sydämiä – keräilijät ja meidät monetalaiset mukaan lukien. Olemme erittäin innoissamme monivuotisesta sopimuksesta ja sen tuomista mahdollisuuksista,” kiittelee Suomen Monetan toimitusjohtaja Mia Mäkelä.

Juhlamitalin tekniset tiedot

Lyöntivuosi: 2019

Materiaali: kuparinikkeli

Halkaisija: 39mm

Paino: 28g

Lyöntimäärä: 90 000

Suomalainen jääkiekko 90 vuotta -juhlamitali