Suomalaisten juhlarahojen, rahasarjojen ja erikoisrahojen virallinen jakelija

Kirjaudu

Tervetuloa

010 80 80 40
Ostoskorisi on tyhjä.
Tokio 2020

Vuoden päästä heinäkuussa 2020 jännitetään jo Tokion kesäolympialaisia. Tällä kaudella keskitytään vielä EM- ja MM-kisoihin, joissa jyvät erottuvat akanoista. Missä mennään?

Suomalaista huippu-urheilua tukeakseen Suomen Moneta on jo pitkään tehnyt urheilijayhteistyötä Moneta Sport -tiiminsä myötä. Manageri Harri Halmeen mukaan urheilijat ovat nyt kovassa vedossa.

Moneta Team - Saga Andersson

Seiväshyppääjä Saga Anderssonin kauden päätavoite on alle 20-vuotiaiden EM-kisat Ruotsin Boråsissa 18.–21.7. Sagan parhaat tulokset nuorten kisoissa ovat EM-nelonen ja MM-seitsemäs. Kuluvan kauden parhaansa, 426 cm Saga hyppäsi Kuortaneella: kyseessä on paras tulos alle 20-vuotiaiden Euroopan listalla!

Moneta Team - Oskari Mörö

Aitajuoksija Oskari Mörö palasi radoille pitkän sairastelun jälkeen Turussa Paavo Nurmen kisoissa. Kööpenhaminassa hän juoksi kauden kotimaisen kärkituloksen 50,83 s. Kausi jatkuu heinäkuussa Sveitsissä ja Tampereella. Lappeenrannan Kalevan kisat ovat 1.–4.8.

Moneta Team - Jarkko Kinnunen 

Kokenut Jarkko Kinnunen käveli itsensä keväällä MM-joukkueeseen. Tokion olympiarajaa hän tavoittelee lokakuun alussa Dohan helteessä. Suomen 2000-luvun menestynein kävelijä jatkaa sitkeästi huikeaa uraansa – Jarkon paras sijoitus on toistaiseksi MM-kahdeksas.

Moneta Team - Oliver Helander 

Nuori keihästähti Oliver Helander on kilpaillut tällä kaudella kolmasti ja tuloskäyrä on ollut nousujohteinen. Turun lähes 85-metrinen toi Oliverille neljännen sijan ja ylitti selvästi Dohan MM-rajan 83 m. Tokion olympiaraja 85 m ylittyi Kuortaneella kiskaistulla kaarella, joka kantoi 86,93 m. Kovassa kisassa Oliver oli toinen heti Viron Kirtin jälkeen. Oliverin oli tarkoitus kilpailla alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsin Gävlessä, mutta kisat jäävät väliin kylkivammasta johtuvan lyhyen kilpailutauon vuoksi.

Moneta Team - Petra Olli

Painija Petra Olli leireili kesäkuun Moskovassa. Hänen kautensa jatkuu kesän otteluturnauksilla Espanjassa ja Puolassa. Syyskuun puolessa välissä ovat vuorossa Kazakstanin MM-kisat, jolloin jaetaan myös Tokion ensimmäiset olympiapaikat.

Olympiamenestyksen eteen tehdään pitkäjänteistä työtä. Vuosi on pitkä aika, mutta silti niin lyhyt. Penkkiurheilijalle riittää seurattavaa jo edustuspaikkojen tavoittelussa. Tuleva olympiavuosi 2020 on suomalaisittain historiallinen: silloin tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä kun maamme kilpaili ensimmäistä kertaa olympialaisissa itsenäisenä maana oman siniristilippunsa alla.

Keräilijöiden kannalta Tokio 2020 -olympialaiset ovat jo käynnissä ja taistelu on kiivasta: Japani laskee kotikisojensa olympiarahoja kansainvälisille markkinoille hyvin niukalla kädellä. Muutamien japanilaisrahojen kysyntä on pelkästään lyöntimaassaan kymmenkertainen tarjontaan nähden!

Ensimmäiset Suomeen saadut Tokio 2020 -hopearahat myytiin loppuun sitä mukaa kuin ne saatiin maahan. Pian saapuvasta toisesta sarjastakin osa on varattu jo ennakkoon. Nopeus on valttia tässäkin lajissa. Kiinnostuneet voivat jättää yhteydenottopyynnön oheisesta linkistä www.suomenmoneta.fi/tokio2020 »

Tokio 2020 viralliset olympiarahat

Monetų namaiLa Maison de la Monnaie Belge SPRLNárodní Pokladnice - jeden z hlavních distributorů pamětních mincí a medailíThe London Mint Office. Unrivalled experts in the fascinating world of coins.Samlerhuset. Ingen forpliktelser - 30 dager full returrettLatvijas Monētu namsSuomen Moneta ostaa kiinnostavia ja kysyttyjä juhlarahoja asiakkailta myös takaisinEesti MündiäriMønthuset Danmark. Danmarks største forhandler af mønter og medaljer.