Suomalaisten juhlarahojen, rahasarjojen ja erikoisrahojen virallinen jakelija

Kirjaudu

Tervetuloa

010 80 80 40
Ostoskorisi on tyhjä.
Turun yliopiston juhlavuotta kunnioittava kultaraha

Vuoden ensimmäinen suomalainen juhlaraha lyödään kultaan. Turun yliopiston juhlavuotta kunnioittavan kultarahan on suunnitellut Petri Neuvonen. Suunnittelukilpailun voittanut ehdotus on nimeltään Neuroverkko. Sen ristikkomainen kuviointi kuvaa abstraktilla tasolla yliopistojen ja yhteiskunnan välisiä vuorovaikutussuhteita.

Valtiovarainministeriön antaman asetuksen mukaisesti rahan nimellisarvo on 100 euroa ja se lyödään peilikiiltoisena 91,7 % kultaan, halkaisija on 22 mm ja paino 5,65 g. Rahan maksimilyöntimäärä on 1920 kpl, josta 500 rahaa numeroidaan. Kultarahan hinta on 549 euroa. Numeroitujen rahojen hinta on 629 euroa.

Kultaraha julkaistaan 28.2.20. Rahan ennakkomyynti alkaa 13.2.

Rahan voi tilata soittamalla Suomen Monetan asiakaspalveluun 010 80 80 40 (arkisin 9-17) tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen: info@suomenmoneta.fi.

Suomen Moneta on suomalaisten rahasarjojen ja erikoisrahojen virallinen myyjä, sekä suomalaisten juhlarahojen virallinen valmistuttaja ja myyjä

Valtiovarainministeriö kilpailutti suomalaisten juhlarahojen valmistamisen ja myynnin sekä suomalaisten rahasarjojen ja kahden euron erikoisrahojen myynnin. Kilpailutuksen voitti Suomen Moneta. Sopimus on voimassa vuoden 2022 loppuun saakka ja sisältää option vuosille 2023 ja 2024.


Samlerhuset-konserniin kuuluva Suomen Moneta markkinoi keräilyrahoja ja -mitaleita. Pitkä kokemus alalla ja kansainvälisten rahamarkkinoiden tuntemus takaavat laadukkaat tuotteet ja asiantuntevan palvelun. Kansainvälisten yhteistyökumppaneidemme ansiosta tarjoamme asiakkaillemme korkealaatuisia kotimaisia tuotteita sekä ulkomaisia, maailman kaikkien keräilijöiden tavoittelemia keräilyharvinaisuuksia.

Monetų namaiLa Maison de la Monnaie Belge SPRLNárodní Pokladnice - jeden z hlavních distributorů pamětních mincí a medailíThe London Mint Office. Unrivalled experts in the fascinating world of coins.Samlerhuset. Ingen forpliktelser - 30 dager full returrettLatvijas Monētu namsSuomen Moneta ostaa kiinnostavia ja kysyttyjä juhlarahoja asiakkailta myös takaisinEesti MündiäriMønthuset Danmark. Danmarks største forhandler af mønter og medaljer.