Suomalaisten juhlarahojen, rahasarjojen ja erikoisrahojen virallinen jakelija

Kirjaudu

Tervetuloa

010 80 80 40
Ostoskorisi on tyhjä.
2022 Jääkiekon MM-kisojen kultamitali

Suomen Monetan ja Suomen Jääkiekkoliitto ry:n aiemmin keväällä järjestämä vuoden 2022 Jääkiekon MM-kilpailujen palkintomitalien suunnittelukilpailu on ratkennut.

Voittajaksi valittiin kemiläisen Pauli Marosen työ. Marosen suunnittelemassa mitalissa vaikuttivat erityisesti mitalin uniikki muotoilu sekä vahvat viittaukset itse lajiin. Mitalin kuva-aiheena on Tampereen uusi areena, joka valmistuu joulukuussa ja toimii 2022 Jääkiekon MM-kisojen pääareenana.

Maronen ilahtui voitostaan ja kertoo idean mitalin suunnitteluun lähteneen liikkeelle tulevien kotikisojen päänäyttämön, Tampereen Kansi Arenan (Uros Live Areenan), muodoista. ”Tavallisen pyöreän mitalin muodon sijaan halusin myös tehdä jotain erikoisempaa, siitä syntyi mitalin kahdeksankulmainen muoto”, Maronen kertoo. Mitalin etusivulla on kuvattuna uusi Kansi Arena (Uros Live Areena) ja takasivulla vauhdikas jääkiekkoilija.

2022 Jääkiekon MM-kisojen palkintomitalit

2022 Jääkiekon MM-kisojen palkintomitalien suunnittelukilpailu herätti laajaa kiinnostusta, ja mitaliehdotuksia saatiin yhteensä noin 70. Kilpailu oli aidosti kansainvälinen, sillä ehdotuksia tuli Suomesta, Virosta, Isosta-Britanniasta, Uudesta-Seelannista, Venäjältä, Valko-Venäjältä, Kanadasta, Slovakiasta, Tsekistä, Indonesiasta ja Italiasta.

Palkintomitaleiden suunnittelukilpailussa valintaa oli tekemässä kilpailuraati, jonka puheenjohtajana toimi Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola. ”Tampere on pitkästä aikaa jääkiekon MM-kisojen isäntäkaupunki ja kisat pelataan upouudella areenalla. Valmistuva kisapaikka on sekä kotimaassa että kansainvälisesti niin merkittävä asia, että on hienoa, että se on mitalissa mukana”, Kummola sanoo.

 

2022 Jääkiekon MM-kisat Suomessa - faktaa

  • Kisat järjestetään −29.5.2022 Tampereella ja Helsingissä
  • Kisoissa pelaa 16 joukkuetta
  • Otteluita pelataan kaikkiaan 64 kappaletta, kullakin joukkueella on seitsemän alkusarjaottelua
  • Helsingin lohkossa alkusarjansa pelaavat Kanada, Venäjän olympiakomitean joukkue, Saksa, Sveitsi, Slovakia, Tanska, Kazakstan ja Italia
  • Tampereen lohkossa alkusarjansa pelaavat Suomi, USA, Tsekki, Ruotsi, Latvia, Norja, Valko-Venäjä sekä Iso-Britannia
  • Neljännesfinaalit pelataan Tampereella ja Helsingissä
  • Semifinaalit sekä finaali- ja pronssiottelut järjestetään Tampereella
  • Kisakatsomoihin odotetaan puolta miljoonaa kisavierasta
  • Miesten jääkiekon MM-kisoilla oli vuonna 2019 yhteenlaskettuna yli 1,6 miljardia katsojaa

 

 

 

 

 

Monetų namaiLa Maison de la Monnaie Belge SPRLNárodní Pokladnice - jeden z hlavních distributorů pamětních mincí a medailíThe London Mint Office. Unrivalled experts in the fascinating world of coins.Samlerhuset. Ingen forpliktelser - 30 dager full returrettLatvijas Monētu namsSuomen Moneta ostaa kiinnostavia ja kysyttyjä juhlarahoja asiakkailta myös takaisinEesti MündiäriMønthuset Danmark. Danmarks største forhandler af mønter og medaljer.