Suomen Moneta on aloittanut yhteistyön uuden kansainvälisen Coins & History Foundationin kanssa

Suomen Moneta on aloittanut yhteistyön uuden kansainvälisen Coins & History Foundationin kanssa. Säätiön tarkoituksena on tuoda keräilyharrastusta entistä enemmän esille sekä tarjota mielenkiintoista lisätietoa eri aikakausien rahoista ja mitaleista.

Coins & History Foundation on rekisteröity alankomaalainen säätiö, jonka taustalta löytyy numismaattisen maailman keskeisiä toimijoita. Keräilystä kiinnostuneet voivat laajentaa säätiön avulla tietämystään rahoista ja valuutoista – säätiö tarjoaa myös tietoa rahojen keräilystä ja esillepanosta.

Säätiö aikoo tukea muun muassa numismaattista, arkeologista ja historiallista tutkimusta ja julkaisuja sekä nuoria suunnittelijoita. Säätiö aikoo esimerkiksi sponsoroida tutkimusprojekteja, näyttelyitä ja suunnittelukilpailuja. Tarkoituksena on myös tarjota laajaa kirjallista tietoutta niin asiantuntijoille kuin yleisesti rahojen keräilystä kiinnostuneille. Tavoitteena on myös edistää eettistä ja ympäristöystävällistä rahametallien hankintaa ja rahojen tuotantoa.

Coins & History Foundation haluaa kannustaa kaikenikäisiä keräilyn pariin ja kehittää alalla toimivien tahojen välistä yhteistyötä. Me Suomen Monetalla olemme ylpeitä voidessamme tehdä yhteistyötä Coins & History Foundationin kanssa ja jakaa sitä kautta keräilyn iloa.

Säätiön sivut (englanniksi): www.coinsandhistoryfoundation.org